Rakennustarkastaja: Outlet voi saada rakennusluvan kahdessa kuukaudessa

Kantasatama

Kantasataman miljöön hahmotelmia. Kuvassa oikealla Vellamo.
Kantasataman miljöön hahmotelmia. Kuvassa oikealla Vellamo.

Kantasataman outlet-hanke kuuluu siihen kokoluokkaan, että rakennuslupa menee lautakuntakäsittelyyn.

— Kantasataman outlet-tontin vuokrasopimus on kunnossa. Tontti on myös erillään kampuksen ja monitoimihallin kokonaisuudesta, kertoo rakennustarkastaja Vesa Yrjönen.

Yrjösen mukaan tämän vuoksi lupahakemuksen käsittelyyn menee parisen kuukautta.

— Onhan se kuitenkin pinta-alaltaan sen verran iso. Muutoinkin rakentamisen valmistelussa voi tulla vastaan yllätyksiä. Onhan ympäröivä infra lähes kokonaan suunnittelematta ja rakentamatta.

Hankkeen alueellinen leasing-johtaja Olli Wendelin kertoi maanantaina, että GVA Saywer pitäytyy aikataulussaan, jolloin outlet-keskus avattaisiin syksyllä 2019.

 Cameron Sawyer on kertonut uskovansa siihen, että Kotkan kaupungin kanssa tehdyt valmistelut mahdollistavat rakentamisen aloittamisen nopeasti.

Kotkan kaupungin rakennustarkastaja Vesa Yrjönen kertoo, että kaupungilla on hallussaan outlet-keskuksen piirustukset kahden vuoden takaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.