Starboxin perjantaivinkit: marja-aroniakiisseli chiansiemenillä, lehtikaalipannari ja täytettyjä bataatteja

Starboxin bloggaajat ovat jälleen kehitelleet maukkaita reseptejä viikonlopuksi.

TiiPii-blogin Emmi-Riika on hurahtanut marja-aroniakiisseliin, jonka resepti on hänelle monen vuoden hauduttelun tulos.

– Poimin pihapensaistamme aronioita pakkaseen. Huuhtelun jälkeen kuivatin ne kokonaisina. Osasta päätin kuitenkin valmistaa jotain terveellistä jälkiruokaa. Etsittyäni aikani hyviä reseptejä muistin, että marjoissa säilyy ravintoarvot paremmin, jos niitä ei keitä. Valmistin siis marja-aroniakiisseliä chiasiemenillä ja sitruunamehulla ihan tavallista marjakiisselireseptiä mukaillen, kirjoittaa Emmi-Riika.

Käy lukemassa marja-aroniakiisselin ohje TiiPii-blogista täältä.

Smiling Forever -blogin Suvi Parkkinen on valmistanut täytettyjä bataatteja.

Suvi kirjoittaa blogissaan, että hän rakentaa päivän ruoan hyvin usein joko jauheliha- tai kanareseptien varaan. Joskus syödään pastaa, toisella kertaa pyöryköitä, sitten laatikkoruokaa tai vaikkapa keittoa.

Pari viikkoa sitten Suvi päätti, että nyt tehdään jotain erilaista. Googletellessaan reseptivinkkejä hän löysi kuvan täytetyistä bataateista. Suvi muunteli reseptiä mieluisakseen ja kertoo nyt täytettyjen bataattien reseptin täällä.

Sokerivaltakunnan kuulumisia -blogin taitava leipuri ja ruoanlaittaja Sanja Alisic on paistanut lehtikaalipannarin.

– Lehtikaali ei ole vain aikuisten kasvis, sanoo kolmen lapsen äiti Sanja. Hän on keksinyt pilkkoa lehtikaalin pieneksi silpuksi, jolloin se kelpaa myös lapsille.

Sanja tarjoaa lehtikaalipannaria salaatin ja smetanan kanssa.

Kiinnostuitko Sanjan veikeästä ohjeesta? Käy lukemassa tarkempi resepti Sokerivaltakunnan kuulumisia -blogista täältä.

Starbox.fi on Kaakon Viestinnän blogiyhteisö, jossa on tällä hetkellä yli 60 bloggaajaa. Blogien aihepiirejä ovat mm. hyvinvointi, matkailu, ruoka, leivonta, kauneus, muoti, urheilu, valokuvaus ja kädentaidot.

Marjo Latvanen

Marjo Latvanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.