Kymen Sanomien lukijat keksivät jo kysymyksiä kaupunginjohtajaehdokkaille

Kymen Sanomien lukijat keksivät jo kysymyksiä kaupunginjohtajaehdokkaille

Kotkalaisilla — tai miksei naapurikuntalaisillakin — on mahdollisuus haastatella Kotkan kaupunginjohtajaksi mieliviä yleisötilaisuudessa, joka järjestetään kauppakeskus Pasaatissa perjantaina 6. lokakuuta kello 16–17. Kotkan kaupungin viestintä pyytää kuntalaisilta kysymyksiä etukäteen sähköpostitse. Saapuneista kysymyksistä osa esitetään niille ehdokkaille, jotka etenevät valintaprosessissa yleisötilaisuuteen saakka. Paikan päälläkin voi vielä kysyä.

Kymen Sanomat uutisoi yleisötilaisuudesta keskiviikkona iltapäivällä. Sen lukijat ovat innostuneet kirjaamaan kysymyksiä jo uutisen kommenttikenttään.

Yhtä lukijaa kiinnostaa, paljonko tuleva kaupunginjohtaja antaisi markkinointirahaa KTP:n jalkapallolle ja varsinkin koripallolle. Toinen haluaisi tietää, kuinka paljon kaupunginjohtajan poliittinen kanta tulee vaikuttamaan hänen tekemiinsä päätöksiin.

Sitäkin lukijat kyselevät, tukeeko kaupunginjohtaja vapaata kielivalintaa ja monipuolista kieltenopetusta Kotkan kouluihin.

Eräs kommentoija pohtii hakuprosessin kulkua: Onko se oikein, että Terhiä ja Anttia — kaupungin virassa olevia työntekijöitä — haastattelee ja tenttaa kaupungin virassa olevat toiset työntekijät? Missä jääviys?

Keskustelua saa jatkaa joko alkuperäisen tai tämän jutun kommenttikentässä.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.