Kymenlaakson käräjäoikeudessa on käsittelyssä tapaus, jossa yksi nainen puukotti ja toinen löi kirveellä

Tapaus sattui Haminassa elokuun loppupuolella. Kiistaa oli todistamassa iso porukka.

Katja Juurikko

Kymenlaakson käräjäoikeus käsittelee tapausta tiistaina.
Kymenlaakson käräjäoikeus käsittelee tapausta tiistaina.

Kymenlaakson käräjäoikeus käsittelee tänään Haminassa elokuun loppupuolella sattunutta tappelua. Tapahtuma-aikaan keskiyön jälkeen paikalla oli useampi henkilö, heistä syytettyinä on kaksi naista ja yksi mies.

Vakavimmat syytekohdat kohdistuvat kahteen naiseen. Toinen heistä puukotti miestä Haminan Turkialla noin 9 senttimetrin mittaisella puukolla kerran vatsaan. Uhri sai puukon iskusta merkittäviä vaurioita sisäelimiinsä.

Syyttäjä vaatii syytettyä tuomiolle tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä tai vaihtoehtoisesti törkeästä vammantuottamuksesta. Nainen on ollut vangittuna tapahtumapäivästä asti ja hänelle vaaditaan 4 vuoden vankeusrangaistusta.

Puukotuksen jälkeen toinen syytetyistä naisista löi puukotuksen tehnyttä naista kirveen hamarapuolella päähän ja kuristi häntä kaksi käsin kaulasta. Uhri sai kirveenlyönnistä päähänsä murtuman.

Syyttäjä vaatii naiselle vuoden pituista ehdollista vankeusrangaistusta.

Kolmatta tekijää syytetään rikoksentekijän suojelemisesta ja perättömän lausuman antamisesta. Mies oli syyttäjän mukaan hävittänyt aiemmin puukotuksessa käytetyn teräaseen heittämällä sen ikkunasta metsään. Lisäksi hän oli antanut viranomaisille vääriä tietoja puukon kohtalosta.