Karhunkaatolupia tuli reilusti viime vuotta enemmän Kaakkois-Suomeen — Karhukanta on kasvanut

Kai Skyttä

Luonnonvarakeskus arvioi karhukannan kasvaneen viime vuodesta.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle poikkeusluvat 26 karhun metsästämiseen. Lupamäärässä on reilu kasvu edellisvuoteen, jolloin poikkeuslupia oli kymmenen.

Lupamäärän kasvu johtuu kasvaneesta karhukannasta. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Luonnonvarakeskus on arvioinut Kaakkois-Suomen alueen karhukannaksi ennen tämän vuoden metsästyskautta 175–190 yli vuoden ikäistä karhua ja alueen pentutuotoksi 55 pentua.

Keski-Kymen alueella metsästettävissä kuusi karhua

Keski-Kymen alueella voidaan metsästää kuusi karhua. Sippolan ja Valkealan-Kouvolan riistanhoitoalueet kuuluvat Keski-Kymeen. Lisäksi alue kattaa Lemin-Taipalsaaren, Luumäen, Miehikkälän, Savitaipaleen-Suomenniemen, Vehkalahden-Haminan ja Virolahden riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien yhteislupaan ilmoittautuneiden metsästysseurojen ja -seurueiden alueet.

Koillis-Kymessä ja Raja-Kymessä mahdollista metsästää 20 karhua

Koillis-Kymen ja Raja-Kymen yhdessä muodostamalla alueella on mahdollista metsästää yhteensä kaksikymmentä karhua.  Koillis-Kymen alueen muodostavat Ruokolahden-Imatran, Rautjärven ja Parikkalan riistanhoitoyhdistysten alueiden yhteislupaan ilmoittautuneet metsästysseurat ja –seurueet ja siihen kuuluu myös pieniä osia Puumalasta. Raja-Kymi koostuu Joutsenon, Etelä-Saimaan ja Ylämaan riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien metsästysseurojen ja seurueiden alueista.

Luetuimmat