Koronasimulaatio näyttää ennusteen, miten koronavirus voisi levitä – Simulaatiossa voi kokeilla, miltä Kymsoten alueen tai oman kotikunnan ennusteet näyttäisivät eri tilanteissa

Suomalaisyritys Cubiqin koronasimulaatio näyttää erilaisia ennusteita siitä, kuinka paljon koronavirukseen sairastuneita ja tehohoitoa vaativia eri alueilla voisi olla eri tilanteissa.

Kuvankaappaus simulaatiosta

Cubiqin koronasimulaatiolla voit katsoa erilaisilla valinnoilla, paljonko koronavirukseen sairastuneita ja tehohoitoa vaativia alueellasi todennäköisesti voisi olla.
Cubiqin koronasimulaatiolla voit katsoa erilaisilla valinnoilla, paljonko koronavirukseen sairastuneita ja tehohoitoa vaativia alueellasi todennäköisesti voisi olla.

THL:n tekemien arvioiden mukaan koronaviruksen saa Suomessa 20–60 prosenttia väestöstä, mikä tarkoittaa 1,1–2,2 miljoonaa ihmistä.

Suomalainen data-analytiikkayritys Cubiq Analytics on luonut muun muassa THL:n ja WHO:n arvioihin perustuvan koronasimulaation, jonka avulla käyttäjä voi itse hahmottaa sairastuneiden sekä sairaala- ja tehohoitoa vaativien määrää eri alueilla erilaisissa tilanteissa.

Koska simulaatio sisältää nimenomaan erilaisia simuloituja skenaarioita, simulaatiossa ei oteta kantaa todellisuudessa sairastuvien määrään, ikään tai asuinpaikkaan eikä koronaepidemian etenemiseen Suomessa.

Eri skenaarioita voi tarkastella kunnan, sairaanhoitopiirin ja koko Suomen tasolla. Valintoja on mahdollista tehdä myös tarkasteltavan alueen eri ikäryhmien suhteen. Käyttäjä voi myös itse muuttaa muitakin koronaepidemiaan liittyviä valintoja.

Kymsoten eli Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen koronasimulaatioon pääset tästä linkistä.

Etelä-Kymenlaakson kuntakohtaisiin simulaatioihin pääset näistä linkeistä: Kotka, Hamina, Virolahti, Miehikkälä ja Pyhtää.

Juttua muokattu 3.4. kello 14.36. Juttuun on täsmennetty, että simulaatio sisältää nimenomaan erilaisia simuloituja skenaarioita, joten simulaatiossa ei oteta kantaa todellisuudessa sairastuvien määrään, ikään tai asuinpaikkaan eikä koronaepidemian etenemiseen Suomessa. Jutusta poistettu arvio koronaepidemian huipun ajankohdasta Kymenlaaksossa, sillä tämäkin arvio muuttuu sen mukaan, millaisia arvoja käyttäjä itse kokeilee simulaatiossa. Otsikkoon täsmennetty, että simulaatiossa voi itse kokeilla, miten eri tilanteet voisivat vaikuttaa koronaviruksen leviämiseen. Kuvatekstiin täsmennetty, että simulaatiossa voi nimenomaan itse tehdä erilaisia valintoja.

Uusimmat uutiset