Veneiden säilytysalueen portin sulkeutuminen voi yllättää

Sari Tauru

Kyltissä kerrotaan, miten kauan veneiden säilytysalueen portti Kotkan Sapokassa on päivän aikana auki.

Veneiden talvisäilytysalueella Kotkan Sapokassa käy jo kova vilske, kun veneiden kevätkunnostus on alkanut. Autolla pääsee portista sisään viemään tavaraa, mutta alueen portti menee kiinni kello 20. Tänä keväänä eräs purjevenettä kunnostanut porukka jäi auton kanssa sisäpuolelle, kun valoisan takia innostui jatkamaan töitä eikä hoksannut ajan lipsahtaneen yli kahdeksaan. Portin kyltissä kerrotaan aukioloajat, mutta kyltti eivät kaikki huomaa.

Aluetta hallinnoivan Kotkan Moottoriveneseuran puheenjohtaja Ari Tirkkonen, onko portin kyltti liian pieni?

— Se on kyllä molemmilla puolilla porttia ja kirkkaan värinen. Pitäisi sen hyvin näkyä. Toisaalta, vaikka laitettaisiin iso liikennemerkki keskelle porttia, eivät kaikki ihmiset sitäkään huomaisi.

Onko portin aukioloajat mietitty tarkkaan?

— Jos niitä vaihdeltaisiin vuodenaikojen mukaan, vaatisi se useamman kyltin teettämisen ja se maksaisi useita satoja euroja. Lisäksi portin ajastus on kaupungin hallinnassa ja siitäkin koituu kustannuksia, jos kutsutaan lukituslikkeen ihmiset moodia vaihtamaan. Näillä aukioloajoilla on päästy siihen, ettei alueella ole käynyt varkaita. Turvallisuus on parantunut.

— Ainahan on mahdollista jättää auto porttien ulkopuolelle ja mennä jalan alueelle tekemään töitä, jos tarvetta siihen on. Jos tulee paikalle esimerkiksi ennen iltakahdeksaa, ajaa autolla tavarat veneelle ja tuo sitten auton ulkopuolelle parkkiin.

VEIKKO MÄENPÄÄ

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.