Rytmibluesia livenä suoraan Kotkan Mussalosta – Tänä iltana soittaa kotkalainen Hitto-yhtye, katso konsertti Kymen Sanomien verkkosivuilta kello 19!

Tavallisesti Hitto esiintyy muun muassa pubeissa. Tänään keikalle pääseekin suoraan kotisohvalta.

Juha Metso

Hitto-yhtye menee sanoituksissaan pintaa syvemmälle, kuten amerikkalaiseen bluesperinteeseen kuuluu.
Hitto-yhtye menee sanoituksissaan pintaa syvemmälle, kuten amerikkalaiseen bluesperinteeseen kuuluu.

Tänä iltana pääsee verkon välityksellä maksutta seuraamaan kotkalaisen Hitto-yhtyeen livekeikkaa kello 19–21. Luvassa on kaksituntinen lähetys, jossa on kaksi livesettiä. Niiden välissä Katariina Hakaniemi haastattelee yhtyettä.

Pääset katsomaan livekonserttia tässä jutussa tästä kello 19 alkaen. Jos upotus ei näy, katso konsertti täältä

Laulusolisti Matti "Hitto" Tieahon mukaan yhtye odottaa illan konserttia jännittyneissä tunnelmissa.

– Normaali keikka on paljon helpompi. Kun yleisö tanssii, huutaa ja taputtaa encorea, tulee konkreettinen voitto, kun heti näkee tämän, kertoo Tieaho.

Yhtyeellä on paljon esiintymiskokemusta livekeikoilta esimerkiksi pubeista, joissa yleisö on aika lähellä esiintyjiä. Tieahon mukaan Hitto on usein myös lähtenyt keikoille "altavastaajana" vähän vieraampiin paikkoihin. Silloin ennen konserttia on jo vahva näyttämisen halu.

Juha Metso

Hitto on tunnettu arvaamattomista livekeikoistaan.
Hitto on tunnettu arvaamattomista livekeikoistaan.

Kuka tahansa pääsee keikalle

Tällä kertaa striimikonsertissa näyttämisen halu syntyy muun muassa siitä, että kuka tahansa pääsee katsomaan keikkaa.

– Minulla on paljon ystäviä eri puolella maailmaa. Olen kertonut heille bändistä. Nyt ystävillä on mahdollisuus nähdä, kuinka Kotkan poika pärjää, sanoo Tieaho.

Vuodesta 2011 asti toiminut yhtye on julkaissut kaksi albumia. Vuonna 2014 ilmestyi Kovaa seksiä ja vuonna 2019 Aina mielessä.

Matti "Hitto" Tieahon (laulusolisti) lisäksi yhtyeeseen kuuluvat Risto ”Hitto” Ahola (kitara), Mikko ”Hitto” Bly (basso) ja Markku ”Hitto” Jämsen (rummut).

Kevään ja kesän aikana Tieaho ei ole itse päässyt soittamaan kipeän käden vuoksi. Tänä iltana hän soittaa yhdessä biisissä vähän kitaraa. Hän odottaa jo innolla käden kuntoutumista ja tulevaisuudessa myös perinteisiä livekeikkoja elävän yleisön edessä.

Keikalla on kotkalaista osaamista

Livestriimikeikka toteutetaan kotkalaisvoimin. Tekniikasta vastaavat kotkalaiset MineTech TV ja Mine Wear Oy. Yhtyeelle on rakennettu lava ja valotekniikka Kotkan Mussaloon.

– Tämän alan toimijoille on tärkeää osoittaa, että voi tehdä digiloikan. Pystyy toteuttamaan jotakin sellaista, mille ei aiemmin ollut tarvetta, kertoo Tieaho.

Uusimmat uutiset