Tilaajalle

Moni suomalainen ei halua enää mennä metsään — Nykyihmisen luontosuhde on hukassa, luontoasiantuntija Urpo Koponen toteaa "Ihmiset haluavat, että luonto on heitä varten"

Kotkalaisen käärme- ja lintutietäjä Urpo Koposen mielestä kunnioitus luontoa ja sen monimuotoisuutta kohtaan on kadoksissa. Esimerkiksi metsään lähtemiseen on monella valtava kynnys. Marjastamista ja sienestämistä vältellään, koska metsässä on hyttysiä, hirvikärpäsiä ja käärmeitä.

Linda Varoma

Kotkalainen Urpo Koponen kannustaa  tutustumaan lähiluontoon. Kotkansaaren kupeessa Kuusisessa voi nähdä vesilintuja, supikoiria, minkkiä ja näätiä. Hyvällä säkällä voi törmätä metsälintuun tai huuhkajaan.
Kotkalainen Urpo Koponen kannustaa tutustumaan lähiluontoon. Kotkansaaren kupeessa Kuusisessa voi nähdä vesilintuja, supikoiria, minkkiä ja näätiä. Hyvällä säkällä voi törmätä metsälintuun tai huuhkajaan.

Suomalainen ei enää mene mielellään metsään. Kun kotkalainen Urpo Koponen pyytää Karhulan torilla kymmentä ihmistä kaverikseen tarkastamaan linnunpönttöjä, yksi suostuu.

Tämä artikkeli on tilaajillemme

Tilaajanamme olet aina tervetullut lukemaan sisältöjämme rajattomasti.

Olen jo tilaajaVerkkopalvelun sisällöt kuuluvat kaikille tilaajille.

Tutustu 2 viikkoa maksutta!Tutustu sisältöön verkossa.

Tee digitilausMääräaikainen digitilaus tarjoushintaan.

Luetuimmat