Hakalan koulussa alkoi sisäilmaremontti — koulu tarvitsee perusteellisen korjauksen

Raimo Eerola

Hakalan koulun rakenteista löytyikin kosteusvaurioita ja mikrobikasvustoja.

Hakalan koulussa Kotkassa aloitettiin maanantaina koulun sisäilmaongelmiin liittyvät korjaustoimenpiteet. Koulussa tehdään tiivistyskorjauksia, joilla estetään epäpuhtauksien kulkeutuminen rakenteista koulun sisäilmaan.

— Saimme viime syksynä yhteydenoton, että koulussa esiintyy jonkinasteista oireilua, joka voisi johtua koulun tiloista. Kesällä teimme koulussa rakennetutkimuksia ja tutkimme ilmastoinnin, kertoo terveystarkastaja Risto Karnaattu Kotkan ympäristökeskuksesta.

Koulu tarvitsee perusteellisen korjauksen

Koulun rakenteista löytyikin kosteusvaurioita ja mikrobikasvustoja.

— Koulu pitää korjata perusteellisemmin, mutta nyt aloitetuilla tiivistystöillä haluamme saada ongelman nopeasti hallintaan ja estää pölyn kulkeutumisen rakenteista sisäilmaan. Teemme nyt sellaiset korjaukset, että koulutyö voi jatkua normaalisti.

Oppilaiden vanhemmille järjestettiin syyskuun puolella tiedotustilaisuus, jossa heille kerrottiin ongelmista.

— Vanhemmille sanoimme, että seuraavat lastensa vointia ja oloa. Jos oireita tulee, niistä kannattaa ilmoittaa heti rehtorille tai kouluterveydenhoitajalle, toteaa Karnaattu.

Tiivistämistyöt valmiiksi vuoden loppuun mennessä

Koululla tiivistämistyöt aloitettiin ensimmäisen kerroksen länsisiiven luokista. Tiloja korjataan kaksi luokkaa kerrallaan ja väistötiloina toimivat musiikki- ja kuvaamataidon luokat.

Viikossa saadaan tiivistettyä kaksi luokkahuonetta. Ensimmäisen kerroksen käytävät tiivistetään syysloman aikana.

— Korjauksien arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 loppuun mennessä. Kellarikerroksen korjaustöiden aikataulu ja järjestys sovitaan erikseen ensimmäisen kerroksen korjaustöiden etenemisestä riippuen. Sisäilmaolosuhteita ja mahdollisesti siihen liittyvää oireilua seurataan aktiivisesti korjaustoimenpiteiden aikana, kerrotaan oppilaiden vanhempien saamassa tiedotteessa.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.