Tilaajalle

Vuokralla Vatikaanissa: Kyläkauppias haettiin taksilla Mikkelistä Kotkaan perustamaan uuden ajan Spar-kauppaa ”Kun aloitimme pussiveden myynnin, luulivat asiakkaat, että kyseessä on piilokamerajekku”

Spar avattiin Vatikaanissa vuonna 1968. Myymälä oli edistyksellinen paitsi suuren kokonsa myös valikoimansa vuoksi. Kaupassa myytiin erikoisuuksia irtokahvista lörtsyihin ja leikkelelautasista ranskalaisiin perunoihin. Kauppiaalta ei puuttunut hulluja ideoita. Eräänä viikonloppuna grillattiin 1200 broileria. Juttu sisältää paljon kuvamateriaalia menneiltä vuosilta. Katso myös lopun liukukuvat, joista näkee, miltä sama tila näyttää ennen ja nyt!

Kari Lakka

Avajaispäivä vuonna 1968.
Avajaispäivä vuonna 1968.

Raimo ja Aili Häkäräisellä oli jo Mikkelissä kaksi hyvin toimivaa myymälää. Kauppa oli saatu kukoistamaan uudenlaisella ajattelulla. Ei odotettu, että joku tulee kauppaan ja ostaa. Sen sijaan mentiin asiakkaan luo tämän kotiin, tutustuttiin ja kun asiakkaalle tuli ostamisen tarve, myytiin. Oli 1960-luvun alku ja kauppiaspariskunnalla oli kova tekemisen nälkä.