Puolet Virolahden valtuutetuista uusia

Virolahden uudessa valtuustossa istuu jäseniä useimmista kunnan kylistä. Suurimmat taajamat ovat parhaiten edustettuna. Virojoella asuu kuusi valtuutettua, klamilalaisia valittin mukaan viisi. Ravijoelta tulee kolme valtuutettua. Yhden edustajan kyliä ovat Tiilikkala, Länsikylä, Vaalimaa, Pyterlahti, Kirkonkylä, Sydänkylä ja Häppilä.

Uudessa valtuustossa on miesenemmistö. Miehiä on 67 prosenttia, naisille jää 33 prosenttia paikoista. Kokonaisäänten määrässä kiilasi kuitenkin ykköseksi Vappu Kuokka (kesk.), joka sai ylivoimaisesti eniten ääniä koko kunnassa. Äänisaalis oli 129, kun kakkospaikalle noussut kokoomuksen Juhani Kuntsi keräsi 83 ääntä.

Valtuuston keski-ikä on 49 vuotta. Se on Etelä-Kymenlaakson toiseksi nuorin, Miehikkälässä keski-ikä on 47. Valtuuston kuopuksia ovat 33-vuotiaat Jouni Niemelä (kesk.) sekä Eeva-Liisa Kattelus (SDP). Iäkkäin on perussuomalaisten 77-vuotias Charles Nyberg.

Peräti kolmannes valtuutetuista on uusia. Niemelän ja Katteluksen lisäksi uusina aloittavat keskustan Tomi Kokkola, Kimmo Hellstén, Anton Yrjönen, Heli Varjakoski sekä Mikko Vilkki, demarien Janne Tolvanen, kokoomuksen Nita Lintunen sekä perussuomalaisten Anja Kivelä.

Lue lisää päivän Kymen Sanomista

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.