Yrjö Piirainen myi Leikari Ravintolat Oy:n osakkeet kymmenellä eurolla FYA Consulting Oy:lle – Uusi yhtiö Ravintola Rantahaka Oy jatkaa ravintolatoimintaa Leikarissa

Toiminta jatkuu entisellään, eli jatkossakin on livebändejä, lounas, hotellin aamupala, tapahtumia ja tilojen vuokraamista.

Elina Valtonen

Leikari Ravintolat toimii Hotelli Leikarin tiloissa, itse hotelli ei ole millään tavalla osallinen käräjillä käsiteltyyn tapaukseen.
Leikari Ravintolat toimii Hotelli Leikarin tiloissa, itse hotelli ei ole millään tavalla osallinen käräjillä käsiteltyyn tapaukseen.

Keskiviikon Kaupunkilehti Ankkurissa oli ilmoitus, jossa kerrottiin, että kotkalainen Yrjö Piirainen on 18.2.2020 myynyt Leikari Ravintolat Oy:n kaikki osakkeet kymmenellä eurolla FYA Consulting Oy:lle. FYA Consulting Oy on kiinteistösijoittamiseen erikoistunut yhtiö.

– Ei minulla oikeastaan siihen mitään sanottavaa ole. Ei siinä mitään konkurssia ole, myin yhtiön pois ja that's it. Toinen yhtiö toimii siellä nyt, kertoo Piirainen.

Ravintolatoiminnan jatkamista varten on perustettu 14.2.2020 Ravintola Rantahaka Oy. Piirainen ei ole osakkaana Ravintola Rantahaka Oy:ssä.

Ravintola Rantahaasta kerrotaan, että ravintola jatkaa tutulla Leikari-nimellä. Toiminta jatkuu entisellään, eli jatkossakin on livebändejä, lounas, hotellin aamupala, tapahtumia ja tilojen vuokraamista. Henkilökuntaan kuuluvat samat työntekijät kuin ennenkin.

Hovioikeudessa ei tullut muutosta käräjäoikeuden ratkaisuun

Aiemmin helmikuussa käräjäoikeus määräsi Leikari Ravintolat Oy:n maksamaan velkansa Goodrock Oy:lle. Leikari Ravintolat Oy:n maksettavaksi tulivat myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Kun velka-asia oli oikeuslaitoksen selvittelyssä, Leikari Ravintolat Oy:ltä takavarikoitiin omaisuutta ja Goodrock Oy:n piti asettaa 50 000 euron vakuus.

Goodrock Oy haki muutosta käräjäoikeuden tuomioon turvaamistoimen eli vakuuden osalta Itä-Suomen hovioikeudelta. Goodrock Oy vaati, että se vapautetaan asettamasta vakuutta. Hovioikeudessa ei tullut muutosta käräjäoikeuden ratkaisuun.