Kymi Sinfoniettan Riikka Luostarinen: Kymenlaaksossa ollaan edelläkävijöitä uuden musiikin esille tuomisessa

Raimo Eerola

—¿Kilpailun kautta olemme nähneet, että suomalaiset, kuten myös ulkomaalaiset säveltävät nyt vapaasti, toteaa Riikka Luostarinen.

Huomenna torstaina vietetään Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää.

Kymenlaaksossa ollaan jo kauan oltu edelläkävijöitä uuden suomalaisen ja kansainvälisen musiikin esille tuomisessa. Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun sekä Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun tiimoilta on syntynyt ja esitetty lukuisia uusia suomalaisia ja ulkomaisia sävellyksiä.

— Kilpailun kautta olemme nähneet, että suomalaiset, kuten myös ulkomaalaiset säveltävät nyt vapaasti ja teokset ovat tyyleiltään hyvin erilaisia. Olemme myös saaneet huomata, että Suomessa on säveltäviä lapsia ja nuoria johtuen muun muassa hyvästä musiikkioppilaitosten verkostosta, toteaa Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen.

— Edelliseen kansainväliseen kilpailuun tuli 265 sävellystä ja lasten ja kansalliseen nuorten kilpailuun 39 sävellystä eri puolilta maata, kertoo Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun toiminnanjohtaja Reetaliina Marin.

Lue lisää aiheesta torstain lehdestä tai Kymen Sanomien mobiilisovelluksesta.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.