Empower perustaa Haminaan älytehtaan — Hailikarin yksikköön siirretään Kotkasta parikymmentä työntekijää, uusia palkataan 5-10

Hailikarissa työskentelee jo nyt 40 henkilöä valmistelutöissä. Vuodenvaihteessa perustettavaan yksikköön siirretään myös Empowerin Kotkan huoltokeskustoiminnot.

Erno Mäenpää ja Petteri Paasela nostivat keskiviikkona Empowerin kylttiä paikoilleen Hailikarissa.

Energia- ja tietoliikennealan yhtiö Empower perustaa vuodenvaihteessa Smart Factoryn Winwindin entiseen tehdashalliin Haminan Hailikariin.

Empower aloitti toimintansa Hailikarissa kesällä. Tiloissa tehtyjen muutostöiden valmistuttua myös Empowerin Kotkan huoltokeskustoiminnot siirretään Hailikarin tiloihin. Uuteen Smart Factoryyn keskitetään myös teollisuudelle suunnattujen digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kehitystyötä.

Hailikarissa työskentelee tällä hetkellä 40 henkilöä ja Kotkasta sinne siirtyy parisenkymmentä. Toiminnan käynnistyttyä yhtiö arvio välittömäksi lisätarpeeksi 5-10 uutta työntekijää.

— Smart Factory on nimensä mukaisesti älykäs tehdas, joka hyödyntää dataa uudella tavalla. Hailikarin toimipisteestä voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme reaaliaikaisen kuvan töiden etenemisestä, mikä auttaa vaativien projektien aikataulujen yhteensovittamista ja tuotannon optimointia, Empowerin Smart Industry –liiketoiminnasta vastaava toimitusjohtaja Mikko Vaahersalo toteaa.

Hänen mukaansa Haminan valitsemiseen Smart Factoryn sijoituspaikaksi vaikuttivat myös alueella sijaitsevat alan oppilaitokset.

— Valitsimme Haminan uuden toimipisteemme sijainniksi, koska alueella toimivat oppilaitokset Ekami ja XAMK kouluttavat uusia teollisuuden osaajia ja kasvun myötä tarvitsemme lähivuosina lisää osaavaa työvoimaa. Tällä hetkellä Empower on monen työharjoittelijan valinta ja haluamme jatkossa tiivistää oppilaitosyhteistyötä entisestään ja tarjota työmahdollisuuksia niin uraansa vasta aloitteleville kuin jo hieman kokemusta kartuttaneille osaajille.

Luetuimmat