Biljardi-Kotkien Jani Uski voitti EM-kultaa — edellinen suomalaisvoitto lähes 20 vuotta sitten!

Suomen Biljardiliitto

Jani Uski ja Euroopan mestaruuden tuomat palkinnot.

Kotkalainen Jani Uski, 27, voitti pool-biljardissa 8-pallon Euroopan mestaruuden myöhään perjantai-iltana.

Biljardiliiton mukaan Uskin voittama miesten sarjan kultamitali on Suomelle ensimmäinen sitten vuoden 1998, jolloin Mika Immonen voitti kultaa straight poolissa.

Uski hävisi avauspelinsä, mutta kulki sen jälkeen voitosta voittoon, eikä hämmentynyt tiukassakaan paikassa. Uski oli puolivälierässä tappiolla jo pelein 1—5, mutta nousi loistavalla pelillä 10—6-otteluvoittoon Espanjan Francisco Diaz-Pizarrosta.

Semifinaaliottelussa Uski oli 4—6-tappiolla espanjalaista Francisco Sanchez Ruizia vastaan, mutta vei korkeatasoisen ottelun niukasti 10—8.

Finaalissa vastaan asettui juuri 10-pallon EM-kultaa voittanut Hollannin Marc Bijsterbosch, joka oli pudottanut turnauksesta jo aiemmin Ville Hämäläisen ja Petri Makkosen. Finaaliottelu eteni kuitenkin Uskin komennossa alusta alkaen.

Uski johti jo 8—4, mutta nuori hollantilainen nousi vielä tilanteeseen 8—7. Uskin vahva peruspeli toi kuitenkin voitot kahdessa viimeisessä pelissä ja Euroopan mestaruuden voitoin 10—7.

EM-kisojen muissa lajeissa Uski on tähän mennessä ollut straight poolissa jaetulla 9:nnellä ja 10-pallossa jaetulla 17:nnellä sijalla. Kisoissa jaetaan vielä 9-pallon EM-mitalit.

Antti Kaarto

Antti Kaarto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet