Haminan Vanharautakauppa Oy:n velat lähes 1,5 miljoonaa varoja suuremmat

Haminan Vanharautakauppa Oy:n konkurssi loppusuoralla. Varastorakennuksista ja pysäköintialueesta neuvotellaan parhaillaan.

Liikekiinteistön edustan pysäköintialue ja varastot ovat osa konkurssipesää. Liikekiinteistön omistaa Auto-Viiala Ky.
Liikekiinteistön edustan pysäköintialue ja varastot ovat osa konkurssipesää. Liikekiinteistön omistaa Auto-Viiala Ky.

Haminan Vanharautakauppa Oy:n konkurssin selvittely on pesänhoitaja, varatuomari Jukka Lemmetyisen mukaan lähes valmis. Hänen mukaansa pesän velat ovat noin kaksi miljoonaa euroa ja varat 550 000 euroa.

Lemmetyisen mukaan parhaillaan neuvotellaan kahden eri tahon kanssa konkurssipesään kuuluvien liikehuoneiston edustan pysäköintialueen ja varastorakennusten myynnistä. Varsinaisen liikekiinteistön omistaa kiinteistöjen vuokraukseen ja hallintaan erikoistunut Auto-Viiala Ky. Lemmetyinen ei halua kertoa keiden kanssa pysäköintialueesta ja varastoista neuvotteluja käydään.

Auto-Viiala Ky:stä ei tavoitettu ketään kommentoimaan liikekiinteistön mahdollista tulevaa käyttöä.

Lemmetyinen on aikaisemmin todennut, että pysäköintialueen ja varastojen siirtyminen Auto-Viiala Ky:n omistukseen olisi luontevaa tulevaa toimintaa ajatellen.

Konkurssi kesällä

Haminan Vanharautakauppa Oy meni konkurssiin kesällä, kun yhtiön yrityssaneeraushakemus hylättiin. Konkurssiin yhtiön haki velkojiin kuuluva verottaja.
Haminan Vanharautakauppa Oy:n toimintaa rasitti muun muassa vuonna 2010 tehty miljoonainvestointi varastorakennuksiin.

Haminan Vanharautakauppa Oy:n juuret juontavat vuoteen 1919, jolloin Haminaan perustettiin sen edeltäjä Haminan Vanha Rautakauppa.