Haminaan tulee uusi suomalaisten artistien tähdittämä musiikkifestivaali

Laura Voutilainen tulee ensi kesänä Hamina Bastioniin.

Hamina Bastioniin tulee ensi kesänä uusi musiikkifestari nimeltään Hamina soi. Kaksipäiväisen festivaalin tähtinä ovat suomalaiset artistit Laura Voutilainen, Juha Tapio, Arttu Wiskari, Lauri Tähkä, Neljänsuora, Jari Sillanpää ja Ressu Redford.

Tapahtuman järjestelyistä vastaava Riki Huhtala RH-Entertainment Oy:stä uskoo, että Haminan kesään mahtuu uusi musiikkitapahtuma.

— Käsittääkseni Haminassa vierailleet ulkomaalaiset artistit ovat myyneet ihan hyvin. Halusimme kuitenkin kokeilla kokonaan suomalaista kattausta, koska oman kokemukseni mukaan suomalaisartistien myötä saadaan aikaiseksi paremmat bileet. Kappaleet ovat yleisölle tuttuja ja niitä soitetaan radiossa, Huhtala kertoo.

Lipunmyynti alkaa huomenna

Huhtala on ollut aiemmin tuottamassa pienempiä ja isompia tapahtumia kuten Tammerfestiä, Iskelmäkesää, Porin Sonisphereä ja Eppu Normaalin keikkoja.

Huhtalan mukaan uuteen paikkaan menemisessä on aina omat haasteensa, vaikka hän pitääkin Haminan puitteita hyvinä. Erityisesti työtä vaatii oikeiden mainontakanavien löytäminen, lippuhintojen arvioiminen ja erilaiset taustatyöt.

— Itse tekeminen menee kokemuksella. Samat aidat ja vessat siellä on kuin muuallakin. Koko ajan pyrimme parantamaan ja saamaan aikaiseksi onnistuneen tapahtuman, jossa ihmiset viihtyvät ja kokevat saavansa rahoilleen vastinetta.

Festarit pidetään Hamina Bastionissa perjantaina ja lauantaina 15.—16.6. Kumpanakin päivänä Bastionin portit avautuvat kello 18 ja sulkeutuvat aamuyöllä kello 2.00. Lipunmyynti alkaa huomenna keskiviikkona 17. tammikuuta.

Kommentoidut