Jätekuljetuksissa viivästyksiä Kotkassa – ”Tavoitteenamme on saada tilanne mahdollisimman pian normaaliksi”

Heidi Nevalainen

Jäteauto lumisella ja kapealla tiellä.
Jäteauto lumisella ja kapealla tiellä.

Kotkan jätekuljetuksissa on edelleen viivästyksiä, tiedottaa Kymenlaakson Jäte Oy.

Alkuvuoden aikana jätekuljetuksia ovat hankaloittaneet runsas lumen määrä ja vuodenvaihteessa muuttuneet reitit. Jäteastian tyhjennyspäivä on voinut siirtyä kahdella tai useammalla päivällä totuttua myöhemmäksi. Viime päivien sään lauhtuminen ei varsinaisesti helpota työtä, vaan tekee tiet loskaiksi ja upottaviksi painaville jäteautoille.

— Joihinkin paikkoihin meneminen saattaa viedä kauankin aikaa, kun etsimme ajokunnossa olevaa tietä, jonka kautta asiakkaalle pääsee, työnjohtaja Katja Pakkanen Remeo Oy:ltä harmittelee.

Kuljetusreittejä työstetään paremmiksi yhdessä urakoitsijan kanssa. Jätekuljetuksiin on myös tilattu lisää työvoimaa eri kuljetusyrityksiltä.

— Tavoitteenamme on saada tilanne mahdollisimman pian normaaliksi. Olemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta hyvin pahoillamme ja toivomme asukkailta ymmärrystä, Virpi Leppälä Kymenlaakson Jätteeltä sanoo.

Kymenlaakson Jäte muistuttaa, että asukkaat ja taloyhtiöt voivat helpottaa jätekuljetuksia huolehtimalla lumitöistä jäteastioiden ympärillä.

Luetuimmat