Konkurssin tehneen Vaalimaa Shopping Centerin kauppakeskuksen perustuksille nousee uusi liikekeskus

Konkurssin tehneen Vaalimaa Shopping Centerin kauppakeskuksen perustuksille nousee uusi liikekeskus


Vaalimaa Shopping Center Oy:n konkurssin jälkeen tarpeettomina olleet ostoskeskuksen perustukset saavat uutta käyttöä Vaalimaalla. Kiinteistöt Oy Vaalimaantie on sopinut Virolahden kunnan kanssa Länsikeskuksen tonttina tunnetun alueen vuokraamisesta ja osto-optiosta. Lisäksi yhtiö ostaa ulosottovirastolta tontilla sijaitsevat 5 600 neliöiset perustukset.

Ensin vuokralle

Virolahden kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Länsikeskuksen alue vuokrataan 79 300 euron vuosivuokralla Kiinteistöt Oy Vaalimaantielle. Lisäksi tehdään osto-optio, joka mahdollistaa tontin ostamisen 3 050 000 miljoonalla eurolla.

Vuokrasopimuksen mukaan vuokralainen sitoutuu rakentamaan alueelle vähintään 11 000 kerrosneliömetrin suuruisen liikekeskuksen vuoden 2021 loppuun mennessä. Sopimukseen kirjataan 200 000 euron sopimussakko, joka raukeaa, ellei rakennuksen käyttöönottokatselmusta ole takarajaan mennessä pystytty tekemään

Omistaa Rajamarketit

Kunnanjohtaja Osmo Havuaho sanoo olevansa tyytyväinen, kun Vaalimaa Shopping Centeriltä jääneellä tontilla saadaan kehittämistoimenpiteet käyntiin. Hän ei tarkemmin määrittele, millainen liikekeskus paikalle nousee, vaan toteaa hankkeen toteuttajan asian olevan suunnitelmista tiedottamisen.

Kiinteistöt Oy Vaalimaantien taustalla on Sergei Anaviev, jolla on muun muassa Rajamarket-myymälät Vaalimaalla, Kotkassa, Imatralla ja Lappeenrannassa. Ananievia ei maanantaina tavoitettu kommentoimaan hankettaan.

Uutista muokattu klo 23.27. Korjattu vuosi 2012 vuodeksi 2021

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet