Carea lahjoittaisi asuintaloja Kotkalle — Kotka miettii

Raimo Eerola

Carean Kotkassa omistamissa asuintaloissa on vuokralaisia. Talot kaipaavat peruskorjausta.
Carean Kotkassa omistamissa asuintaloissa on vuokralaisia. Talot kaipaavat peruskorjausta.

Carea on tarjoamassa jäsenkunnilleen sote- ja maakuntauudistuksen myötä tarpeettomiksi käyviä kiinteistöjään. Kotkassa lahjoitus koskisi keskussairaalan takana olevia kolmea asuinkerrostaloa ja kahta rivitaloa, jotka rakennettiin yhtä aikaa keskussairaalan kanssa 1960-luvun lopulla henkilökunnan työsuhdeasunnoiksi.

Carean kiinteistöyhtiön Kastek Oy:n toimitusjohtajan Seppo Pajarin mukaan asuintalot ovat melko huonokuntoisia ja vaativat peruskorjausta. Tällä hetkellä niissä on vuokralaisia, osa asunnoista on vuokrattu Kotkan vastaanottokeskukselle.

Pajarin mukaan talojen peruskorjauksesta ei ole tehty minkäänlaista kustannusarviota. Kysymys on rakennusten kohtalosta on odottanut ratkaisuaan.

Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen ei osaa vielä sanoa, miten Kotkan kaupunki suhtautuu Carean tarjoukseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.