Xamkin rehtori Heikki Saastamoinen: Koulutus on kehityksen moottori

Ammattikorkeakoulu Xamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heikki Saastamoinen uskoo, että Kotkan kanssa yhteinen hanke Kantasatamaan toteutuu.
Ammattikorkeakoulu Xamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heikki Saastamoinen uskoo, että Kotkan kanssa yhteinen hanke Kantasatamaan toteutuu.

Xamkin rehtori Heikki Saastamoisen mukaan Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa ammattikorkeakoulu on pitkälti kehityksen moottori.

— Yli 9300 opiskelijaa ja lähes 800 työntekijää on valtava potentiaali alueella. Opiskelijoista noin puolet tulee maakunnan ulkopuolelta – mikä muu maakunnissamme vetää tällaisen määrän nuoria aikuisia muuttamaan meille, hän korostaa.

Rehtori muistuttaa, että ammattikorkeakoulun henkilömäärällä on jo pelkällä läsnäolollaan ja päivittäisellä elämällään erittäin suuri vaikutus esimerkiksi kaupunkien elämään.

— Valmistuvat opiskelijat ovat aivan keskeinen osa alueen työ- ja elinkeinoelämää.

— Lisäksi pitää muistaa meidän hankkeemme. Meillä on käynnissä noin 170 tutkimus- ja kehityshanketta, joiden vaikutus peilautuu alueelle. Kokoluokkaa kuvaa se, että viime vuonna ammattikorkeakoulun keräämää ulkopuolista rahoitusta oli 10,5 miljoonaa euroa. Tutkimusrahoitus on yhtä suuri kuin kahden seuraavaksi suurimman ammattikorkeakoulun yhteensä.

Saastamoinen lisää, että ammattikorkeakoulujen suoran palvelutoiminnan myynti on arvoltaan lähes kymmen miljoonaa euroa.

— Tästä myynnistä vähän yli puolet kohdistuu alueelle, mutta muu on alueemme kannalta vientiä.

Issu Huovinen

Issu Huovinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.