Talvirenkaiden vaihtorumba alkoi maanantaina — Kotkalaisen taksiyrittäjän mielestä hyviin renkaisiin kannattaa satsata

Ammattilaiselle renkaat ovat kulutustavaraa, eikä niitä säästellä.

Kimmo Seppälä

Mika Määttänen vaihtoi talvirenkaat taksiautoonsa kotipihalla Kotkan Peippolassa maanantaina.
Mika Määttänen vaihtoi talvirenkaat taksiautoonsa kotipihalla Kotkan Peippolassa maanantaina.

Talvirenkaiden vaihtoruljanssi alkoi etelärannikon tuntumassakin, kun lämpötila laski viikonvaihteessa nolla alapuolelle. Renkaiden vaihtaminen on ajankohtainen asia jälleen kerran niin tavallisille autoilijoille kuin ammattilaisillekin.

Kotkalainen taksiyrittäjä Mika Määttänen kertoi laittaneensa toisen auton alle talvirenkaat sunnuntaina. Toisen vuoro oli maanantaina.

— Kyllä takseihin talvirenkaat vaihdetaan ajoissa. Olen katsellut, että monella kollegalla on autossa nyt joko nasta- tai kitkarenkaat. Itse hoidan homman kotosalla autotallissa, mutta aika moni käyttää rengasliikkeiden palveluja.

Taksiautojen mittariin kertyy vuodessa paljon kilometrejä, yleensä lukema on kuusinumeroinen.

— Näillä meidän kilometrimäärillä nastarenkaita ei tarvitse mitenkään säästellä. Renkaat ovat taksiyrittäjille kulutustavaraa. Itse uusin niin kesärenkaat kuin talvirenkaatkin kerran vuodessa. Käytän molemmissa autoissani nastarenkaita, totesi Määttänen.

Hän on Kymenlaakson Taksi Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Kesä- ja talvirenkaiden laatu- sekä hintahaitari on laaja. Perinteisten rengasvalmistajien tuotteiden lisäksi markkinoilla on niin sanottuja halpamerkkejä.
Määttänen lähestyy asiaa kokonaisuuden kannalta. Taksissa työkaluina ovat yleensä laadukkaat autot, joten järkevää on varustaa ne myös laadukkailla renkailla.

— Autot on rakennettu niin, että niillä on hyvä ajaa. Tuntumaa ei pidä pilata renkailla. Hyvä auto ja hyvät renkaat takaavat sen, että työtä on mukava tehdä ja asiakkaat ovat turvassa.

Määttäsen arvion mukaan noin puolet taksiyrittäjistä ajaa talvella nastoilla ja puolet kitkoilla. Hän ennustaa kitkarenkaiden määrän lisääntyvän etenkin etelärannikolla, missä tosi paha keli iskee vain muutaman kerran talvessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.