Neljä naista ja neljä tyyliä — Kotkan Valokuvakeskuksessa on esillä jo edesmenneiden kotkalaistaiteilijoiden töitä

Johanna Vehkaluoto

Olavi Heino etsi kokoelmistaan neljän kotkalaisen naisen tekemiä töitä ja toi ne näyttelyksi Valokuvakeskukseen. Taustalla on Eeva Lehmussaaren maalaus Suuri asetelma.
Olavi Heino etsi kokoelmistaan neljän kotkalaisen naisen tekemiä töitä ja toi ne näyttelyksi Valokuvakeskukseen. Taustalla on Eeva Lehmussaaren maalaus Suuri asetelma.

Kotkan Valokuvakeskuksessa on esillä Eeva Lehmussaaren, Laura Aution, Helena Kalkkeen ja Pirkko Valon töitä.

Taulut ovat taidemaalari Olavi Heinon omista kokoelmista. 44 työtä edustavat monia eri tekniikoita ja tyylejä.

— Nämä neljä taiteilijaa ovat erilaisia ilmaisultaan. Mukana on muun muassa piirustuksia, maalauksia, grafiikkaa ja etsauksia. Osa niistä on sellaisia, että ne eivät ole olleet aikaisemmin esillä missään täällä Kotkassa.

Naiset olivat eläessään Heinon hyviä tuttuja.

— Suurimman osan töistä olen saanut heiltä itseltään. Osan olen vaihtanut päittäin omiin töihini, ja niin edelleen. Toin ne esille mielelläni.

Koska Kotkassa ei ole taidemuseota, on Heinon ja Valokuvakeskuksen isännän Timo Mähösen mielestä hyvä, että jo edesmenneiden taiteilijoiden töitä tuodaan esille silloin tällöin.

— Kotkassa kuvataidepuolen näyttelytilat ovat nykyisin vähissä. Kotkan Valokuvakeskuksessa aiotaan tulevaisuudessakin järjestää valokuvanäyttelyiden lisäksi myös muiden kuvataiteen edustajien näyttelyjä. Tulossa on ainakin 3D-grafiikkaa ja sarjakuvia. Tarvitaan vain tällainen dynaaminen kaksikko, että se järjestyy, naurahtaa Mähönen.

Sydämen katse -näyttely Kotkan Valokuvakeskuksessa 7. syyskuuta — 5. lokakuuta.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.