Tavaraa kasseihin paksista peräkonttikirppiksellä

Peräkonttikirppikset vilkastuttavat Kotkan kauppatoria myös tänä kesänä. Seuraava myyntitapahtuma järjestetään ensi lauantaina.

Kimmo Seppälä

Peräkonttikirppiksiä on pidetty Kotkassa vuodesta 2014 alkaen.

Jos kaapeissasi tai autotallissasi on liikaa tavaraa, voi tulevana lauantaina laittaa pystyyn myyntipaikan Kotkan torille. Itselle tarpeettomia tavaroita pääsee kauppaamaan suoraan oman auton takakontista.

Peräkonttikirppiksiä järjestetään Kotkan torilla lauantaisin koko kesän ajan. Kausi pyörähti käyntiin jo toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

— Sää lämpeni tänä vuonna niin nopeasti, että pystyimme aloittamaan tavallista aikaisemmin. Kirpputoreja on tarkoitus pitää aina syyskuulle asti, jos sää antaa myöten, sanoo torivalvoja Virpi Ylä-Outinen-Ahola tapahtuman järjestävästä Kotkan Kauppatiestä.

Peräkonttikirppis elävöittää Kotkan toria

Peräkonttikirppiksiä on pidetty Kotkassa vuodesta 2014 alkaen. Ylä-Outinen-Ahola kertoo, että myyntitapahtuma on otettu erittäin positiivisesti vastaan. Torielämää on vilkastuttanut monena lauantaina iso joukko myyjiä ja ostajia.

Torivalvojan mukaan osallistujien määrä on täysin riippuvainen säästä. Jos on kylmää ja sateista, tori saattaa olla tyhjä autoista. Lämpöisenä kesäpäivänä kauppa taas käy kuumana.

— Mukana on useita vakiomyyjiä ja -asiakkaita. Tapahtuma on mukava lisä kesälauantaille. Se elävöittää Kotkan kauppatoria.

Tule ajoissa paikalle

Peräkonttikirppis toimii muiden kirpputorien tavoin. Ero on siinä, että peräkonttiin pakattuja tavaroita ei välttämättä tarvitse purkaa autosta pois. Jos kaupattavaa on paljon, auton taakse voi laittaa pienen pöydän.

Myyntiaika on viisi tuntia, kello 9—14. Ylä-Outinen-Ahola ohjeistaa myyjiä tulemaan torille jo ennen yhdeksää. Autot parkkeerataan väljästi, niin että sivuille jää vähintään metri tilaa. Myymisen voi aloittaa heti, kun saapuu paikalle.

— Kirpputorille voi osallistua myös ilman autoa, hän muistuttaa.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kuuden euron paikkamaksu maksetaan käteisellä paikan päällä.

— Apua ja neuvoja voi käydä kysymässä Kotkan torikahvilasta, joka toimii paikkamaksun rahastajana.

Myyntitapahtumaa ei järjestetä juhannuksena, meripäivälauantaina eikä 26. toukokuuta, jolloin vietetään valtakunnallista siivouspäivää. Kotkan Kauppatie järjestää siivouspäivänä avoimen kirpputorin Kotkan Lehmuskujalla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet