Kymenlaakson Sähköverkko: Myrskypuuskat aiheuttavat tänään hyvin todennäköisesti sähköhäiriöitä

Katja Juurikko

Myrskypuuskien ennustetaan kaatavan tänään puita sähkölinjoille. Arkistokuva.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy varautuu tänään myrskyn aiheuttamiin sähkönjakelun häiriöihin. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Perämereltä Laatokalle liikkuu tänään nopealiikkeinen ja voimakas matalapaine, joka tuo mukanaan voimakkaita myrskypuuskia. Ne aiheuttavat hyvin todennäköisesti häiriöitä sähkönjakeluun.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan myrskypuuskien alue kulkee illan ja yön aikana lähes koko Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen ylitse. Voimakkaimpien puuskien arvioidaan täällä ajoittuvan kello 21:n ja 01:n välille ja väistyvän yön aikana.

Kymenlaakson Sähköverkko varautuu mahdollisiin tuulituhoihin ja sähkökatkoihin lisäämällä varallaolon miehitystä. Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään ilmoittamaan yhtiön häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222.

Yhtiö muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n sähkönjakelun tilannetta voi seurata reaaliajassa Häiriönetti-palvelussa. Koko maan sähkönjakelun tilanne näkyy Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.