Pysäköintivirhemaksu nousee Kotkassa 50 euroon – Kaupungin mielestä nykyinen maksu ei toimi enää pelotteena

Raimo Eerola

Pysäköintivirhemaksu nousee Kotkassa toukokuun alussa.

Pysäköintivirhemaksu nousee sisäministeriön asetuksella Kotkassa toukokuun alussa 50 euroon nykyisestä 40 eurosta.

Sisäministeriölle annetussa selvityksessä Kotka perustelee korotusta sillä, että nykyisellä pysäköintivirhemaksulla ei ole enää ennalta ehkäisevää vaikutusta pysäköintivirheisiin. Vuonna 2018 pysäköintivirhemaksuja määrättiin 7290 ja huomautuksia annettiin 784. Kotkassa pysäköintivirheiden määrä on vuosittain ollut 8000–9000.

Kaupunki viittaa myös Kantasataman rakennushankkeisiin (ammattikorkeakoulun kampus ja tapahtumakeskus), jotka lisäävät liikennettä tulevaisuudessa. Tämän takia virhepysäköintien määrä voi kasvaa. Väärin pysäköidyt autot vaikeuttavat liikenteen sujuvuutta ja etenkin raskaan liikenteen osalta saattavat pysäyttää liikenteen kokonaan.

Kaupungin mukaan pysäköinti on myös lisääntynyt hallitsemattomasti kauppatorilla. Kaupunki toivoo Kotkansaaren pysäköinnin keskittyvän suurelta osin toriparkkiin.

Lain mukaan pysäköintivirhemaksu on pysäköintivirheen laadusta riippumatta 20 euroa. Sisäministeriön asetuksella voidaan kuitenkin säätää korkeammasta pysäköintivirhemaksusta.

Pysäköintivirhemaksun enimmäismäärä on 60–80 euroa. Esimerkiksi Tampereen kaupunki on korottamassa toukokuun alussa pysäköintivirhemaksua keskustan alueella 60 eurosta 80 euroon.

Kommentoidut