Rauhanturvaamista ja veteraanityötä vaaliva perinnekeskus Haminan entiselle toimiupseerikerholle

Tiloihin tulee muun muassa museo, kokoustila, näyttelyitä ja Maanpuolustusyhdistyksen toimisto.

Entinen toimiupseerikerho on ollut yksityisenä juhlatilana jokusen vuoden. Nyt siihen perustetaan perinnekeskus.
Entinen toimiupseerikerho on ollut yksityisenä juhlatilana jokusen vuoden. Nyt siihen perustetaan perinnekeskus.

Haminassa aloittaa toimintansa uusi perinnekeskus. Kyseessä on Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus, joka sijoittuu entisen toimiupseerikerhon tiloihin Kadettikoulunkadulle.

Keskusta ryhtyy ylläpitämään viime vuoden syyskuussa perustettu Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskus ry. Yhdistyksen rungon muodostavat rauhanturvaamiseen ja maanpuolustukseen kiinteästi liittyvät yhdistykset. Tällä hetkellä jäsenyhdistyksiä on yhdeksän.

Yhdistyksen puheenjohtaja on eversti Markku Hutka Ruotsinpyhtäältä ja sen toiminnanjohtajana toimii eversti evp Vesa Kangasmäki Haminasta.

Museo ja kokoustilaa

Perinnekeskukseen sijoittuvat muun muassa kokoustilat ja valtakunnallinen rauhanturvaamisesta kertova museo. Tiloihin tulee vaihtuvia rauhanpuolustukseen ja veteraanityöhön liittyviä näyttelyitä sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Kaakkois-Suomen Maanpuolustuspiirin toimisto ja koulutuspaikka.

Uuden yhdistyksen toimitilat ovat tällä hetkellä yksityisomistuksessa, mutta niiden hankintaan tarvittavan rahoituksen kerääminen on alkamassa. Rahoitusta uskotaan saatavan muun muassa maanpuolustusalan säätiöiltä ja yksityiseltä elinkeinoelämältä. Hanke on tähän mennessä saanut Leader-rahoitusta Etelä-Kymenlaakson kehittämisyhdistys Sepralta.

Perinnekeskus avataan virallisesti Hamina Tattoon aikana ensi elokuun 2. päivänä.

Uutista muokattu klo 16.05 poistamalla Markku Hutkasta maininta, että hän on yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja. Hutka valittiin puheenjohtajaksi maanantaina, Kangasmäki oli yhdistyksen puheenjohtaja siihen saakka.