Neemu räppää tähtien kanssa Meripäiväareenalla

Kimmo Seppälä

Kotkalainen räppäri Neemu alias Teemu Loippo esiintyy torstaina Meripäiväareenalla.
Kotkalainen räppäri Neemu alias Teemu Loippo esiintyy torstaina Meripäiväareenalla.

Rap-artisti Neemu on torstaina kovassa seurassa. Kotkalainen muusikko nousee samalle lavalle JVG:n ja Haloo Helsingin kanssa Meripäiväareenan avajaiskonsertissa. Neemu aloittaa keikkansa heti JVG:n jälkeen, illan toisena esiintyjänä.

— Esiintymispaikka tuli minullekin yllätyksenä. Olin varautunut siihen, että olisin avaava artisti. Tämä on meille aikamoinen näytönpaikka, joka toivottavasti avaa uusia ovia, Neemu toteaa.

Edellisen kerran Neemu esiintyi Meripäiväareenalla Elastisen lämmittelijänä kesällä 2015. Silloin hän räppäsi sunnuntai-iltapäivällä. Artisti uskoo, että torstaina meno on monin verroin villimpää kuin festivaalin päätöspäivänä.

— JVG houkuttelee todennäköisesti areenan täyteen. Meillä ei ole pommeja eikä pyrotekniikkaa, mutta aiomme vetää täysillä. Uskon, että hyvä fiiliksemme välittyy yleisöön.

Meillä Neemu viittaa dj Kassu Sandbergiin, jonka kanssa on hän heittänyt keikkaa uransa alusta lähtien eli kahdeksan vuoden ajan. Tämä on kotkalaiskaksikon viides kerta Meripäivillä. Areenalla he ovat esiintyneet neljästi.

Neemu sanoo arvostavansa järjestäjien asennetta paikallisia muusikkoja kohtaan. Meripäivillä ei pelkästään satsata isoihin valtakunnallisiin tähtiin, vaan annetaan mahdollisuus myös oman paikkakunnan nouseville kyvyille.

— Tämä on mielestäni tosi tärkeää. Kotkasta tulee hyvää kulttuuriosaamista.

Tammikuussa Neemulta ilmestyi pitkästä aikaa uutta musiikkia. Spotifyssa julkaistu single Namnam esittelee räppäristä valoisamman puolen.

— Pidin taukoa lähes puolitoista vuotta, jonka aikana etsin musiikillista minääni. Nyt mies ja musiikki ovat aikuistuneet.

Neemun mukaan kasvu näkyy etenkin tekstien aiheissa. 26-vuotiaana hän on oppinut käyttämään värikynää. Lyriikat eivät ole enää niin mustavalkoisia ja henkilökohtaisia kuin aiemmin. Hän kertoo edelleen ammentavansa teksteihinsä omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan, mutta pilke silmäkulmassa.

— Haluan antaa porukalle hyviä fiiliksiä. Nuorempana tekstini olivat tosi vakavia. Toki vaikeistakin asioista on tärkeää puhua, etenkin kun tekee musiikkia nuorille. Tekstejä ei kuitenkaan tarvitse tehdä niin osallistuvasti.

Neemun seuraava single, Nälkä, julkaistaan Spotifyssa elokuun lopussa. Alkukesästä äänitetty kappale kuullaan ensimmäistä kertaa torstain keikalla.

— Biisi kertoo siitä, että minulla kovempi nälkä tehdä musiikkia kuin koskaan.

Meripäiväareenalla torstaina

20 JVG

21.30 Neemu

22.30 Haloo Helsinki!

Lisätietoa: www.meripaivat.com.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.