Monen kahvilan ja pubin terassi auki viikonloppuna— Etelä-Kymenlaaksoon luvassa kevätaurinkoa

Kimmo Seppälä

Monet kahvilanpitäjät ja ravintoloitsijat uskovat kevätauringon saavan ihmiset liikkeelle tänä viikonloppuna. Kuva on arkistosta.
Monet kahvilanpitäjät ja ravintoloitsijat uskovat kevätauringon saavan ihmiset liikkeelle tänä viikonloppuna. Kuva on arkistosta.

Vaikka jotkut terassit ovat auki ympäri vuoden, ovat monet kotkalaiset ja haminalaiset baarit sekä kahvilat varautuneet siihen, että aurinkoinen sää saa ihmiset liikkeelle tänä viikonloppuna.

— Ilman muuta terassi on auki. Sehän on auki ympäri vuoden, mutta nyt olemme katsoneet viikonlopun sääennustetta ja se näyttää hyvältä. Olemme heitelleet lunta pois terassilta, että olemme saaneet sulateltua sitä, kertoo kahvilatyöntekijä Johanna Kokkomäki kahvila Paussista Kotkan kauppatorilta.

Aurinko saa ihmiset liikkeelle

Ilmatieteen sääennuste lupaa Etelä-Kymenlaaksoon lauantaiksi aurinkoista säätä ja kuudesta seitsemään astetta lämmintä. Sunnuntainakin on poutaista ja lämpötila kohoaa kuuteen asteeseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lämpötila ei laske pakkasen puolelle.

Myös Café Tulikukon terassi on auki aina, kun kahvilakin on auki, mutta kevätaurinko saa aina ihmiset liikkeelle.

— Terassi on kyllä auki. Kyllä siellä istuu päivittäin joku, kun aurinko paistaa. Pääsiäisenä se oli jo tupaten täynnä, kertoo ravintolapäällikkö Mimma Kallonen.

Ravintola For Youssakin uskotaan kevätauringon voimaan.

— Kevään ensimmäiset lämpimät ja aurinkoiset viikonloput ovat parhaita, toteaa harjoittelija Ykä Piirainen.

Haminassa odotetaan vielä

Haminan Hallinkulmassa terassikausi alkaa vasta viikon päästä.

— Terassi ei ole auki vielä tänä viikonloppuna, mutta ensi viikolla on. Alkuviikosta kokoamme terassin entiselle paikalleen, kertoo yrittäjä Markku Porkka ravintola Hallinkulmasta.

Myöskään haminalaisen Jack-Up pubin terassi ei ole auki vielä tänä viikonloppuna.

— On vielä sen verran viileää, että emme avaa sitä. Tavallisesti terassikausi alkaa meillä vapun tienoilla, kertoo baarimikko Mikael Leander.