Polkujuoksu imaisi Husulassa nopeimman kympin juosseen Markku Valkosaaren mukaansa

Antti Kaarto

Markku Valkosaari viihtyy nykyään metsäpoluilla paremmin kuin asfaltilla.

Husulan Kunnon polkujuoksuun lähteneet eivät selvinneet kuivin jaloin.

— Olen märkä polvia myöten. Kallioilla oli todella liukasta, mutta ei tullut maakosketusta muilla kuin jaloilla, 10 kilometrin sarjan nopeimmin (51.52) juossut Markku Valkosaari sanoi.

Valkosaari ylitti maalilinjan sarjansa toisena, mutta ensimmäinen ylittäjä Antti Häkkänen ja kaksi seuraavaa juoksijaa sopivat, että Häkkäsen aikaan lisätään minuutti ja oikea sijoitus on kolmas. Häkkänen juoksi harhaan ja tuli vahingossa oikaisseeksi Valkosaaren ja Paavo Kriktilän edelle.

Polkujuoksu imaisi mukaansa

Kouvolalainen Valkosaari on pitkän linjan asfalttijuoksija. Suosiotaan kasvattava polkujuoksu on imaissut hänetkin mukaansa.

— Olen juossut nyt molemmilla alustoilla, mutta tämä (polkujuoksu) on homman suola. Jalat kestävät pehmeällä alustalla paljon paremmin. Aion vähentää asfalttijuoksuja, Valkosaari sanoi.

— 10 vuotta maratonjuoksua alkaa olla riittävästi.

Husulan maastoissa oli tarjolla myös 21 kilometrin reitti, mutta sille Valkosaari tyytyi kymppiin. Viikon päästä hänellä on ohjelmassa puolimaraton Vantaalla.

Polkupuolimaratonilla nopeimman ajan kellotti huippusuunnistajana tunnettu Jonne Lakanen (1.30.55). Naisten pitkän matkan nopein oli Laura Lakanen ajalla 2.07.44, ja kuuden kilometrin matkan vei Joona Hirvilahti (33.51).

ANTTI KAARTO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.