Heinäkuun 10. päivänä Kotkaan voi pamahtaa lähes 6000 risteilyvierasta

AOP

Arkistokuvan Costa Mediterranea sekä Aidamar vetävät molemmat vajaat 3000 matkustajaa. Lisäksi laivoissa on lähes 1000 hengen miehistöt.
Arkistokuvan Costa Mediterranea sekä Aidamar vetävät molemmat vajaat 3000 matkustajaa. Lisäksi laivoissa on lähes 1000 hengen miehistöt.

Haminan-Kotkan sataman risteilijäliikenne lähtee toden teolla käyntiin tulevana kesänä. Kotkaan on tulossa heinäkuussa kolme suurta risteilijää ja neljäs syyskuussa.

Alueen kyky palvella ulkomaisia risteilijävieraita testataan heti ensimmäisenä risteilypäivänä eli maanantaina 10.7. jolloin Mussaloon kiinnittyy kaksi jättiristeilijää tunnin välein. Sekä Costa Mediterranea että Aidamar vetävät vajaat 3000 matkustajaa, joiden lisäksi laivoissa on lähes tuhannen hengen miehistöt. Costa käy Kotkassa toistamiseen 17.7. Syyskuussa saapuu vähän pienempi mutta luksusmaisempi Amadea, joka mahtuu Kantasatamaan.

Risteilyliikenteen avaamista on valmisteltu Cursorissa vuodesta 2014. Projektipäällikkö Petra Cranston huokaa, että ”hirveän kova homma”, mutta hän uskoo, että tulevasta kesästä selvitään hyvin.

Hän kiittelee hyvästä yhteistyöstä niin alueen kuntia kuin yrittäjäyhdistyksiä, joiden avulla risteilyvieraille on räätälöity retkiä ja muuta tekemistä päivän ajaksi. Jo satama-alueelle järjestetään tapahtumaa ja erilaisten paikallisten tavaroiden ja ruoan myyntiä.

— Odotamme kovasti tänä kesää. Kun tässä onnistumme, siitä on hyvä jatkaa ensi vuoteen, Petra Cranston sanoo.

Ensi kesäksi Haminan-Kotkan satamaan on tehty 11 risteilyvarausta.

Risteilyvieraiden palvelemiseksi tarvitaan myös paljon vapaaehtoisia. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: petra.cranston@cursor.fi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.