Kotkassa Stevecolla ilmeni koronavirustartunta yhdellä työntekijällä viime viikolla – Yksikkö ohjattiin heti karanteeniin

Stevecolla ei ole ilmennyt uusia varmistettuja koronavirustartuntoja yhden tartuntatapauksen jälkeen.

Raimo Eerola

Kymsotessa ei ole ketään sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi. Arkistokuva.
Kymsotessa ei ole ketään sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi. Arkistokuva.

Kotkassa Stevecolla ilmeni viime viikon torstaina yksi koronavirustartunta työntekijällä. Toimitusjohtaja Jari Immosen mukaan koronavirustesti tehtiin keskiviikkona ja torstai-aamuna henkilö sai positiivisen tuloksen.

– Pieni yksikkö ja vuoro, jossa hän työskenteli, ohjattiin heti karanteeniin, kertoo Immonen.

Immosen mukaan Kymsote teki heti asianmukaiset toimenpiteet. Tämän yhden varmistetun koronavirustartunnan jälkeen Stevecolla ei ole ilmennyt uusia varmistettuja koronavirustartuntoja.

Valmius oli hyvä

Immosen mukaan Stevecolla on monen kuukauden ajan varauduttu koronaan muun muassa etätöitä tehden.

– Kun tämä koronavirustartunta tuli, valmius oli hyvä, sanoo Immonen.

Hänen mukaansa Stevecolla mennään eteenpäin ja kaikki on tehty, mitä voi tehdä.

– Tämä on osoitus siitä, että vaikka tartuntatilanne laantui, jossain vielä kytee sairautta.

Kymsoten alueella todettu yhteensä 47 varmistettua koronavirustartuntaa

Kymsoten mukaan Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 47 varmistettua koronavirustartuntaa. Viimeisin varmistunut tartunta todettiin viime viikon torstaina ja sitä edeltävä varmistettu tartunta viime viikon tiistaina. Kymsote selvittää tartuntaketjut kaikista uusista todetuista tartunnoista. Tämän päivän tietojen mukaan Kymsotessa ei ole ketään sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi.

THL:n tartuntatautirekisterin mukaan Kotkassa on todettu yhteensä 15 varmistettua koronavirustartuntaa ja Kouvolassa 24. THL ei ilmoita paikkakuntien nimiä, jos niissä on alle viisi tartuntaa.

Kymsote muistuttaa kymenlaaksolaisia huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja myös turvavälistä muihin. Vaikka epidemian on todettu alkaneen laantua, silti yksittäisiä tartuntoja on todettu Kymsoten alueella.