Puistotoimen pääkohteena Karhuvuoren urheilutalon ympäristö - myös puistojen kohentaminen jatkuu

Kimmo Seppälä

Eero Hiirosen teoksia oli esillä Sapokan vesipuistossa viime kesänä.

Kotkan puistotoimen vuoden pääkohteena on Karhuvuoren kehittäminen.

Viime vuonna työt keskittyivät uuden koulun ympäristöön. Tänä vuonna keskitytään urheilutalon ympäristöön. Työt ajoittuvat touko-kesäkuulle ja syys-lokakuulle.

Otsolan päiväkodin viereen rakennetaan uusi leikkipaikka syksyllä. Leikkipaikka tukee päiväkodin toimintaa ja keskittää samalla leikkipaikan mahdollisimman keskeiselle paikalle. Pienkohteita, varsinkin leikkipaikkojen välineitä, kehitetään useissa kohteissa.

Myös puistojen kohentaminen jatkuu. Katariinan meripuistossa viimeistellään puiston sisääntuloa ja parkkipaikkaa touko-kesäkuussa.

Karhulan jokipuistossa aloitetaan kävely-yhteyden rakentaminen etelään, Hovin kartanopuiston suuntaan.

Sapokan vesipuistossa uusitaan valaistusta ja vesipuiston ruusuterassi nimetään Eero Hiironen -aukioksi Kotka-päivänä 19. toukokuuta. Aukion yhteyteen sijoitetaan seitsemän kuvanveistäjä, professori Eero Hiirosen teosta.

Puistotoimen investointibudjetti on kuluvana vuonna 450 000 euroa. Kotkan tekninen lautakunta käsittelee työohjelmaa kokouksessa tiistaina.

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.