Kotkan kaupunki myy tontteja Katariinasta ja keskustasta – Asunto-osuuskunta Merenpuoli haluaa ostaa kuusi vuokratonttiaan, ja myös niin sanotusta Teboilin tontista tehdään kaupat

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee kauppoja tiistaina.

Kotkan kaupunki, Carl Irjala

Niin sanotulle Teboilin tontille on kaavoitettu asuinkerrostalo.
Niin sanotulle Teboilin tontille on kaavoitettu asuinkerrostalo.

Kotkan kaupunki myy joukon tontteja Katariinasta ja keskustasta. Myynneistä tulee noin 2 miljoonan euron edestä plussaa Kotkan käyttötalouteen.

Katariinassa tonttikaupoista on neuvoteltu Asunto-osuuskunta Merenpuolen kanssa. Osuuskunta on halukas ostamaan kuusi vuokratonttiaan Pihlajatien, Tammikadun ja Mäntykadun varrelta.

Tonttien koko vaihtelee 915 neliömetristä 1 743 neliömetriin. Yhteensä tonttien koko on 7 076 neliömetriä. Kauppahinta on 571 300 euroa.

Teboilin tontille opiskelija-asuntoja ja kauppa

Keskustassa puolestaan on tekeillä kauppa niin sanotusta Teboilin tontista Kotkan Opiskelija-asunnot Oy:n ja Kymen Seudun Osuuskaupan kanssa. Rautatienkadun, Koulukadun, Korkeavuorenkadun ja Kotkankadun rajaamalle alueelle rakennetaan kerrostalo, jonka alakertaan sijoittuu päivittäistavarakauppa.

Tontin pinta-ala on 4 568 neliömetriä ja rakennusoikeus 9 300 kerrosneliömetriä. 2 325 000 euron kauppahinnasta jää tontin hankintahinnan poiston jälkeen noin 1,43 myyntituloa kaupungille.

Muodostettava tontti luovutetaan ostajille rakennuskelpoisena. Jos alueelta löytyy pilaantunutta maa-ainesta, kaupunki puhdistaa alueen.

Kotkan kaupunkirakennelautakunta käsittelee tonttikauppoja tiistain kokouksessaan. Niin Teboilin tontin kuin Katariinan tonttien myyminen menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset