Nihkeää oli, mutta PeKa jatkaa tappioitta — ”Emme ole sellaisia tähtiä, ettemme olisi voittoon tyytyväisiä”

Antti Kaarto

PeKan Megan Mullings ja Kouvottarien Layne Murphy olivat korinalusten kova taistelupari. Oikealla Kouvojen Veera Välimaa.

Jos joku odotti Peli-Karhuille helppoa voittoa Kouvottarista naisten Korisliigan kotiavauksessa, hän oli väärässä. Hyvinkään Pontevan avauskierroksella 91—49 nuijinut PeKa oli naapurikaupungin naisten kanssa paljon tiukemmilla. PeKa voitti vasta viime metreillä ratkenneen ottelun 71—62 (31—24).

— Vähän nihkeää oli. Heikompi peli tämä oli kuin Hyvinkäällä. Mutta emme ole sellaisia tähtiä, ettemme olisi jokaiseen voittoon tyytyväisiä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

PeKalla oli vierailijoihin nähden pituusylivoima, mutta joukkue ei päässyt hyödyntämään sitä kunnolla. Korin alla oli ahdasta, ja pahaksi onneksi myös kaukoheittovire oli pitkään hukassa.

Ensimmäisen 20 minuutin aikana PeKa upotti vain yhden 15 kolmen pisteen yrityksestään. Lopullinen prosentti oli sentään vähän parempi 22 (6/27).

— Heittopaikat eivät olleet huonoja, mutta tänään ei mennyt. Onneksi meni silloin, kun peliä ratkaistiin, Mäkelä sanoi.

Kouvottaret johti ottelua pisteellä (53—54), kun kellossa oli jäljellä 8.24. Puoliajalla loukkaantunut ja koko kolmoserän sivussa ollut Elina Oravakangas (8/3) tuli PeKan penkiltä sisään, ja upotti pian kolmosen. Sen jälkeen kolmosessa onnistui myös Megan Mullings (13/7).

Samaan aikaan Kouvottarilla oli nolla päällä. Vieraat olivat pisteittä lähes viisi minuuttia, ja tilanne ehti sinä aikana muuttua pisteen vierasjohdosta lukemiin 63—54.

— Se voitti, kumpi pelasi tasaisemmin. Meille tuli nousuja ja laskuja. Voitto ratkesi tiettyihin irtopalloihin ja sellaisiin toisiin mahdollisuuksiin, joita PeKa sai ja me emme, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

PeKa oli nykäistä jo kolmoserässä. Se johti Laura Lehtorannan (8/3) kahden onnistuneen kolmosyrityksen innoittamana kahdesti kymmenellä pisteellä (34—24 ja 49—39). Kummallakin kerralla Kouvottaret ajoi eron umpeen.

Kivat kirit eivät vieraiden Roosa Frimodigia (5/0) lohduttaneet.

— No, eihän se riittänyt. PeKa halusi voittoa enemmän, hävisimme kakkospallot maassa ja ilmassa. Tahtotaso ei ihan riittänyt, Frimodig sanoi.

PeKasta nousivat tehojen valossa esiin Akilah Sims (20/8) ja Daisha Simmons (13/9/5 syöttöä).

Maria Koskinen ei oikein osunut koreihin (pelitilanneheitot 3/13), mutta teki ajojen päätteeksi kaksi tärkeää koria, kun PeKa käänsi ottelun itselleen päätöserässä.

— Kouvottaret oli valmistautunut hyvin, ja horjutti meitä alussa. Emme saaneet samanlaista flow’ta päälle kuin Hyvinkäällä. Kyllä he kovempaa peliin tulivat kuin HyPo, Koskinen kehui vastustajaa.

PeKa pelaa ensi viikon lauantaina Karhuvuoressa Forssan Alkua vastaan. Loukkaantunut Anissa Pounds ei taida olla mukana vielä siinäkään ottelussa.

— En oikeasti osaa sanoa (toipumisaikaa), mutta en usko, että enää monta kierrosta menee, Mäkelä sanoi.

Antti Kaarto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.