Juho Eerolan Facebook-kirjoitusten tutkinta eteni syyteharkintaan

Kai Skyttä

Juho Eerolaa koskeva tutkinta on edennyt syyteharkintaan. Arkistokuva.

Kansanedustaja Juho Eerolan Facebook-kirjoittelua koskeva tutkinta on edennyt syyteharkintaan. Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jouni Niskanen kertoo Eerolaa koskevien aineistojen lähteneen syyttäjälle tänään torstaina. Juttua sinänsä Niskanen kuvaa tapauksena mielenkiintoiseksi.

— Tällaiset sananvapauteen ja kiihottamiseen liittyvät tapaukset eivät ole yksiselitteisiä.

Juho Eerolan Facebook-kirjoituksista teki tutkintapyynnön ja kantelun oikeuskanslerille entinen perussuomalainen Rikhard Blomerus.

Eerola kirjoitti, että nähdessään romanikerjäläisiä hän on joskus katsonut heitä halveksivasti tai sylkäissyt mielenosoituksellisesti. Eerola kirjoitti muun muassa, että romanikerjäläisten tukijat tukevat laitonta pillerikauppaa ja muuta rikollisuutta, ja jos kaikki toimisivat niin kuin hän, kerjäläiset lähtisivät Suomesta.

Esitutkinta käynnistettiin ja elokuussa Eerolaa kuulusteltiin epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän itse kiisti syyllistyneensä rikokseen.

— En ole myöskään sylkenyt tai kehottanut ketään sylkemään romanikerjäläisiä kohti. Kyseessä on minun kannanottoni huumerikollisuutta vastaan, sanoi Eerola.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.