Kommentoi: Pyhtäällä mietitään taas kotihoidon tuen kuntalisää, mitä mieltä olet?

kai skyttä

Kotihoito vai päivähoito? Tämä on paljon keskusteltu aihe, nyt ajankohtainen Pyhtäällä.
Kotihoito vai päivähoito? Tämä on paljon keskusteltu aihe, nyt ajankohtainen Pyhtäällä.

Pyhtään Perussuomalaiset ehdottavat, että perhekohtainen kotihoidon tuen kuntalisä otettaisiin uudestaan käyttöön. Ryhmän valtuustoaloitteessa esitetään kuntalisää, jota maksettaisiin, kunnes perheen nuorin lapsi täyttää kolme vuotta. Edellytyksenä kuntalisälle olisi, että kaikki perheen alle kolmevuotiaat lapset hoidetaan kotona.

Pyhtää lakkautti aiemmin tällä valtuustokaudella 168 euron kuntalisän, koska sitä haettiin vähän. Aloitteessa ehdotetaan korkeampaa, esimerkiksi 400 euron suuruista perhekohtaista kuntalisää. Ehdotuksen perusteluna ovat mahdolliset kustannussäästöt päivähoidon järjestämisessä sekä perheiden valinnanvapauden lisääntyminen.

— Pyhtään imago perhe- ja lapsimyönteisenä kuntana vahvistuisi, aloitteessa sanotaan.

Kunnan päivähoidon johto toteaa, että painetta päivähoidon järjestämisessä ei ole. Päivähoitopaikkoja on riittävästi.

— Lisäksi Pyhtää-lisän hakeminen aiemmin oli vähäistä, eikä sen käyttö tuonut olennaista kustannussäästöä päivähoidon järjestämisessä.

Päivähoidon johto lisää, että kuntalisän pulmana on sen epätasa-arvoisuus perheiden lapsimäärän vaihdellessa.

Edelliseen perustaen johtava sosiaalityöntekijä Fiia Elo ehdottaakin, että Pyhtää-lisää ei oteta käyttöön.

Kommentoi alla olevassa kentässä, mitä mieltä sinä olet kuntalisästä perhehoitoon? Arveletko, että se ajaa voimakkaasti äitejä pois työelämästä? Vai oletko kodissa lapsia hoitava vanhempi ja koet järjestelyn hyväksi?

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.