Tervasaarella korvaavia tapahtumia – Patu Patanen järjestää lohtua Hamina Tattoota ja Kotkan Meripäiviä kaipaaville

Suunnitelmissa on Kotkaan suuntautuva pienoisparaatikin.

Antti-Jussi Larvio

Patu Patanen laski maanantaina Tullikamarin salosta karanteenista kertovan perinteisen keltaisen lipun koronarajoitusten helpottumisen kunniaksi.
Patu Patanen laski maanantaina Tullikamarin salosta karanteenista kertovan perinteisen keltaisen lipun koronarajoitusten helpottumisen kunniaksi.

Tullikamaria ja Hyökyä Haminan Tervasaarella isännöivä Patu Patanen aikoo järjestää koronan vuoksi peruuntuneiden Hamina Tattoon ja Kotkan Meripäivien korvikkeeksi pienempiä tapahtumia Tervasaarella.

Patasen mukaan suunnitelmissa on monia pääasiassa musiikkipainotteisia tapahtumia.

– Aloitimme toiminnan Tervasaarella kesäkuun 1. päivä, mutta varsinainen kesän kenraaliharjoitus on ensi lauantaina, jolloin on Normandian maihinnousun vuosipäivä.

Silloin esiintyvät Tumppi Varonen & Problems Tullikamarin lavalla. Luvassa on myös Pelle Miljoonan ja Ella Tepposen esiintyminen. Myös radio Kaakon oma orkesteri nousee lavalle ja Jukka Hallikaisesta tehdään Tervasaaren viihdepäällikkö. Myös erinäisiä yllätyksiä on tuolloin luvassa, Patanen sanoo.

Kotkaan Meripäiväreitille

Tervasaaren Tullikamarin tuntumassa on myös vesikirpputori. — Patu Patanen

Hän sanoo suuntaavansa heinäkuun 23. päivänä myös Kotkaan, jossa ajetaan Meripäiväparaatin reitti ainakin puuvenettä trailerilla hinaten.

– 3.– 8. päivinä elokuuta Tervasaarella on sitten Little juhla-Tattoo, johon toivon saatavan myös sotilassoittoa. Ainakin Maanpuolustussoittokunta on jo nyt lupautunut mukaan.

Patanen sanoo ennakoivansa myös Elomarkkinoiden peruuntumista järjestämällä Tervasaarella pienet Elomarkkinat.

– Tervasaaren tullikamarin tuntumassa on myös vesikirpputori.

Patasen mukaan kesällä muistellaan myös Veikko Lavia ja hänen vaimoaan Sypää.

– Juhlimme myös Tervasaaren itsenäisyyttä ja sitä, että Tervasnapsi on lanseerattu 30 vuotta sitten.