Kotkalainen lakiasiaintoimisto Almgren & Sankamo hyväksyttiin kansainvälisen JCA International -yhteisön jäseneksi – ”Tällä tavalla pääsemme palvelemaan asiakkaita paremmin”

Kansainvälisestä yhteistyöverkostosta on apua puolin ja toisin yrittäjien oikeudellisten asioiden hoitamisessa. Riitatilanteita voi ohjata ulkomaisen paikallisen toimiston selvitettäväksi ja suomalaisosaamista voi hyödyntää yhteistyöverkoston muiden toimistojen tarpeiden mukaan.

Lassi-Markku Tuominen

Lakimies Jari Sotkan mukaan JCA Internationalin jäsenyys parantaa lakiasiaintoimisto Almgren & Sankamon mahdollisuuksia palvella asiakkaita kansainvälisissä oikeudellisissa asioissa. Arkistokuva.
Lakimies Jari Sotkan mukaan JCA Internationalin jäsenyys parantaa lakiasiaintoimisto Almgren & Sankamon mahdollisuuksia palvella asiakkaita kansainvälisissä oikeudellisissa asioissa. Arkistokuva.

Kotkalainen lakiasiaintoimisto Almgren & Sankamo hyväksyttiin ainoana suomalaisena toimistona JCA Internationalin jäseneksi. Almgren & Sankamolla on kolmekymmentä vuotta kokemusta yrittäjien oikeudellisten asioiden hoitamisesta. Lakiasiaintoimiston yhteydessä toimii myös Perintäkarhut.

JCA International on kansainvälinen laki- ja asianajotoimistojen yhteisö, johon kuuluu toimistoja 28 eri valtiossa. Näistä suurin osa on EU-jäsenvaltioita ja lisäksi toimistoja on myös Turkissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Lakimies Jari Sotkan mukaan JCA Internationalin jäsenmaat kattavat lakiasiaintoimisto Almgren & Sankamon asiakkaiden toimintakentän aika hyvin.

— Kutakuinkin kaikki EU-maat ovat mukana, mutta ei esimerkiksi Bulgaria ja Romania. Näistä meidän asiakkaamme eivät ole yleensä olleet kiinnostuneita, koska nämä maat ovat sen verran korruptoituneita, kertoo Sotka.

Verkostoitumista jäsentoimistojen kanssa

JCA Internationalin kokous pidettiin viime lauantaina Unkarin Budapestissä. Sotka ja lakimies Jukka Sankamo olivat useita päiviä Budapestissa edustamassa Almgren & Sankamoa ja tutustumassa yhteisön jäseniin. Tämä helpottaa tulevaa yhteistyötä. Tällaisia tapaamisia on kahdesti vuodessa.

— Olemme oikein tyytyväisiä ja uskomme tähän, sanoo Sotka.

JCA Internationalin jäsentoimistot ovat keskittyneet pääsääntöisesti yritysoikeuteen ja yritysten tarvitsemiin oikeudellisiin palveluihin. Näitä ovat yhtiöoikeus, tuonti- ja vientikauppa, yrityskaupat ja -järjestelyt, sopimusoikeus, vahingonkorvaukset ja oikeudenkäynnit.

Eri maiden jäsentoimistojen paikallinen osaaminen helpottaa

Sotkan mukaan Almgren & Sankamolla on paljon yritysasiakkaita, jotka tekevät kansainvälistä kauppaa, joten kansainväliset yhteydet ovat entistä keskeisempi osa lakiasiaintoimiston palvelua. Esimerkiksi jotkut yritysasiakkaat ovat tekemisissä paperiteollisuuden alihankintayrityksien kanssa, jotka huoltavat koneita ja tekevät remontteja.

— Monella yrityksellä on valmistus- tai huoltotoimintaa, tai ihan myyntikonttori jossakin ulkomailla, yleensä Euroopassa, kertoo Sotka.

Eteen voi tulla monenlaisia oikeudellisia ongelmia.

— Riitojen selvittäminen täältä Kotkasta on huomattavasti työläämpää kuin asiakkaiden ohjaaminen suoraan yhteistyökumppanille, sanoo Sotka.

Almgren & Sankamo voi olla myös välissä hoitamassa yhteydenpitoa sopivaan paikalliseen lakiasiaintoimistoon, joka on perehtynyt kyseisen maan lainsäädäntöön ja hoitaa riita-asiaa.

— Tällä tavalla pääsemme palvelemaan asiakkaita paremmin, kertoo Sotka.

Suomalaisesta osaamisesta on apua myös muille jäsentoimistoille

Yhteistyöstä on hyötyä puolin ja toisin. Almgren & Sankamo voi auttaa muiden maiden yrityksiä silloin, kun niillä on vaikkapa yrityskauppoja tai ongelmia Suomessa.

— Tai sitten voi olla myös, että asiakas haluaa perustaa tytäryhtiön esimerkiksi Slovakiaan, Latviaan tai Liettuaan, halvemman kustannustason maahan. Voimme ottaa yhteyttä yhteistyötoimistoomme siellä, että voisitteko hoitaa tämän asian, sanoo Sotka.

Apua yhteistyöstä on silloinkin, jos asiakas on esimerkiksi ostamassa muussa maassa sijaitsevaa tuotantolaitosta. Kyseisessä maassa sijaitseva toimisto tuntee maan erityispiirteet ja voi olla avuksi kauppaehtojen katsomisessa.