Tommi Takanen oli tasollaan MM-skeetissä — ”Vain viime hetken venyminen puuttuu”

Ampumaurheiluliitto/Lassi Palo

Tommi Takanen oli MM-skeetissä parhaana suomalaisena 21:s.
Tommi Takanen oli MM-skeetissä parhaana suomalaisena 21:s.

Lahden Ampumaseuraa edustava miehikkäläläinen skeet-ampuja Tommi Takanen ylsi uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen. Takanen oli suhteellisen tyytyväinen Moskovan MM-kisoissa saavuttamaansa 21. sijaan.

Takanen oli kilpailun paras suomalainen rikottuaan peruskilpailussa 120 kiekkoa 125:stä. Finaaliraja oli 122, osanottajia kilpailussa oli 113.

Viidestä 25 kiekon ryppäästä Takanen selvitti kolme keskimmäistä ilman huteja. Avauspäivän ensimmäisestä sarjasta hän rikkoi 22 kiekkoa ja lauantain viimeisestä 23.

— Ensimmäisessä sarjassa elin kauden synkimpiä hetkiä, mutta sanoin valmentajalle (Tom Alderin), että on mahdollista ampua neljä täyttä sarjaa. Menin kiekko kerrallaan eteenpäin, ja laitoin kaikki taitoni peliin. Minulle tuli kolme loistavaa sarjaa, mutta sitten viimeisen sarjan kakkospaikalla tuli huono suoritus, Takanen kertoi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

— En halunnut pudota finaalista varovaisella ammunnalla, vaan (ammuin) rohkeasti loppuun asti. Menetin pelin, kun kolmosella tuli toinen pummi. Kokosin kuitenkin itseni ja rikoin 120 kiekon rajan kymmenennen kerran tällä kaudella.

Takanen on tyytyväinen siihen, että hän pysyi omalla tasollaan kauden tärkeimmässä kilpailussa.

— Vain viime hetken venyminen puuttuu. Se harmittaa. Tämän hetken tasoni riitti tuohon, mutta pirun lähellä se oli. Seuraavaksi vaaditaan yksi steppi eteenpäin. Olen valmis tekemään töitä sen ottamiseksi.

Takanen ampuu Moskovassa vielä Marjut Heinosen kanssa skeetin sekajoukkuekilpailussa sunnuntaina.

Ala-Hämeen Ampujien Timi Vallioniemi kilpaili ensimmäisen kerran miesten arvokilpailuissa. Plakkariin jäivät tulos 119 ja 28. sija. Oskari Kössi oli 25:s (118).

Joukkuekilpailussa Suomi oli viides. MM-pronssi jäi neljän kiekon päähän.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.