Lassiterin ura päättyi ilman mitalia — ”Kuin ylimääräinen valmentaja kentän puolella”

kai kilappa

Peli-Karhujen kausi päättyi Lappeenrannassa korisliigan pronssiottelussa. Siellä päättyi myös entinen WNBA-pelaajan Amanda Lassiterin ura.

Naisten korisliigan pronssiottelu ei ollut mikään koripalloilun klassikko, mutta Peli-Karhujen Amanda Lassiterin mielessä se ainakin säilynee silti pitkään. Lassiterin, 37, hieno ura päättyi murskatappioon, kun Catz voitti Lappeenrannassa taistelun himmeimmistä mitaleista 77—46.

Tyly tulos ei paljon valmentaja Roope Mäkelän kehuja vaimentanut.

— Amanda on huipputyyppi ja huippuammattilainen, joka on auttanut minuakin valmennushommissa tosi paljon. Hän on ollut kuin ylimääräinen valmentaja kentän puolella, Mäkelä sanoi.

— En ihmettele ollenkaan, että hän on pelannut tätä paljon kovemmissakin sarjoissa.

Lassiter pelasi naisten NBA:ssa viiden kauden ajan vuosina 2001—2006. Hän edusti Houston Cometsia, Seattle Stormia, Minnesota Lynxiä ja Chicago Skyta 4,8 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvolla.

Peli-Karhuissa hän oli nyt toista kertaa. Ensimmäinen reissu päättyi mestaruusjuhliin keväällä 2011.

PeKan koko joukkueelle Mäkelä antaa kaudesta arvosanan 9,5.

— Tämä viimeinen peli vei kympistä sen puolikkaan.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.