SE-mittainen piikkimonni oli kalamaratonin ennätyskala

Voittoon tarvittiin tänä vuonna 25 kalalajia

Kalamaraton vei kilpailijat eri puolille Kotkaa. Tässä pyynti on päällä Sapokanlahdella.

Kotkan Kalamaratonin voitto saatiin tänä vuonna 25 kalalajilla. Kisakalojen joukkoon mahtui myös SE-painoinen piikkimonni.

Kotkan Kalamaraton meni jännittäväksi kilpailuksi viimeisille minuuteille saakka. Voitosta kilvoitteli kolme joukkuetta liki tasoissa. Voittajaksi julistettiin lopulta joukkue Kalavale 25 lajilla. Samaan tulokseen ylsi kaksi edellistä maratonia Kotkassa voittanut Species Fishing Team, mutta se jäi toiseksi ässäsäännön perusteella. Joukkue Sorvan Kyttäys jäi pronssille 24 lajilla.

Voittajajoukkueen kapteeni Tuomas Ovaskan mukaan kaikki lajit olivat tiukassa ruutanaa lukuunottamatta.

Matti Immonen

Piikkimonni on tämän näköinen kala.

Kolme ässää

Kisassa saatiin kaikkiaan kolme ässää. Siis lajia, jonka vain yksi joukkue onnistui pyydystämään. Näitä olivat kuore (Kalavale), hopearuutana (Team Saka) ja Paula Saarikosken (Heittokala Tarantella) Kymijoesta saama komea 3,5 kilon meritaimen. Tasatuloksissa ässällä on merkitystä, koska se ohittaa kymmenen lajin ilmoitusajan.

Vesa Sivonen (Team Saka) pisti piikkimonnin SE-lukemat uusiksi vapavälinein pyydettyjen sarjassa. Hän sai 333 gramman piikkimonnin kotkalaisesta lammesta, ja se ylittää aiemman ennätyksen 29 grammalla. Ennätyskala pääsee polskimaan Maretariumin piikkimonnien seuraan.

Rantanuoliaisia saatiin tällä kertaa kolme.

Peräti kolme rantanuoliaista

Maretarium sai täydennystä myös rantanuoliaisesta. Tämä Kotkan seudun merenrantojen läheisyydessä tavattava harvinainen laji on saatu kisassa muutaman kerran ässänä, mutta nyt niitä saatiin peräti kolme. Yksi pääsi Maretariumiin, kaksi vapautettiin valokuvaamisen jälkeen. Kilpailujohtaja Sari Saukkosen mukaan näin monen rantanuoliaisen saaminen ei kerro välttämättä lajin runsastumisesta, vaan kilpailijoiden kasvaneista pyyntitaidoista.

Kilpailu päättyi sunnuntaina puolilta päivin. Kaikkiaan vuorokauden kestäneen Kalamaratonin kahlasi läpi viisitoista joukkuetta. Kotkan kilpailun järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura yhteistyössä Maretariumin kanssa. Ensi viikonvaihteessa on vuorossa Helsingin Kalamaraton. Kotkan kilpailun kokonaistulos saatuine kalalajeineen löytyy osoitteesta http://kalamaraton.skes.fi/kisaseuranta/.

Kärkitulokset:

1. Kalavale 25 lajia (ässä)

2. Species Fishing Team 25 lajia

3. Sorvan kyttäys 24 lajia

4. Team Saka 23 lajia (ässä, aikasääntö)

5. Heittokala Tarantella 23 lajia (ässä)

6. Kymin Naaraajat 23 lajia

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat