Pihkoon koululle vaaleanvihreää valoa? Koulun oppilaat ja heidän vanhempansa veivät vetoomuksen kaupungin johdolle — Listan kärjessä olivat lasten turvallisuus ja lyhyt koulumatka

Kotkan kaupunginvaltuusto käsittelee budjettiehdotusta kokouksessaan maanantaina. Puheenjohtaja Elomaa uskoo, että kaupunginjohtajan ehdotukseen tulee muutoksia. Kaupunginjohtaja Esa Sirviö vaikuttui lasten ja nuorten vetoomuksesta.

Johanna Vehkaluoto

Pihkoon koulun oppilaat ja heidän vanhempansa veivät torstaina vetoomuksen Kotkan kaupungin edustajille
Pihkoon koulun oppilaat ja heidän vanhempansa veivät torstaina vetoomuksen Kotkan kaupungin edustajille

Pihkoon koulun oppilaat ja heidän vanhempansa veivät torstaina Kotkan kaupungin edustajille vetoomuksen, jossa he vaativat uuden koulun rakentamista Pihkooseen. Kaupungintalon valtuustosali täyttyi ääriään myöten erilaisia kylttejä heiluttelevista lapsista ja vanhemmista. Pienimmät vetoomuksen tuojat saapuivat saliin vanhempiensa kantamina turvakaukaloissa.

Vanhemmat muistuttivat muun muassa kaupunginjohtaja Esa Sirviötä, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Elomaata ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtasta siitä, että Pihkoon koulu on ainoa kotkalainen koulu, jonka väistötilat eivät ole varsinaisen koulun yhteydessä.

— Karhuvuoren piti olla väliaikainen ratkaisu. Terveelle puukoululle olisi paras paikka joenvarsimaisemassa. Vetoomuksen on allekirjoittanut yli 1500 ihmistä.

Oppilaiden vetoomuksessa he korostivat turvallisen koulumatkan tärkeyttä ja sitä, miten hauskaa olisi pyöräillä tai kävellä lähikouluun nykyisten koulukuljetusten sijasta. Heidän mielestään Karhuvuoren koulu ei ole sopiva paikka pienille oppilaille kiroilun, tönimisen, kiusaamisen ja metelin takia.

— Koululla on myös ollut vaikeaa järjestää erilaisia juhlia ja jopa liikuntatunteja, kun on pitänyt ottaa huomioon yhteiset tilat ja yläkoulun oppilaat. Pieni koulu on parempi vaihtoehto pienille koululaisille.

Valtuusto käsittelee budjettiehdotusta maanantaina

Kaupungin edustajiin suuri joukko omaa asiaansa puolustavia lapsia ja aikuisia teki vaikutuksen.

— Valtuusto käsittelee maanantaina kokouksessaan kaupunginjohtajan tekemää budjettiehdotusta. En voi luvata mitään, mutta luulen, että hänen esityksensä tulee muuttumaan, totesi Elomaa hieman salamyhkäisesti.

— Vetoomus otetaan jollakin tavalla positiivisesti huomioon päätöksenteossa, totesi Virtanenkin.

Kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Markku Saastamoinen puolestaan totesi kokoomuslaisten olleen aina uuden koulun kannalla.

— Ryhmämme on ollut sitä mieltä, että Pihkoo tarvitsee uuden koulun.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö palasi vetoomukseen Facebook-päivityksessään torstaina iltapäivällä.

— Vaikuttamista tulevaisuutemme toivoilta. Pihkoon koulun oppilaat toivat vetoomuksen koulunsa puolesta ja vetoomuksen alulle laittajina olivat lapset sekä nuoret itse. Kaupunginjohtajan talousarvioesitys muuttunee tältä osin valtuuston käsittelyssä. Vaikuttavaa vaikuttamista, Sirviö kirjoittaa.

Uutista muokattu to 7.11. kello 17.08: lisätty Sirviön Facebook-päivitys.

Luetuimmat