Komeaa basilikaa nousee entisen Valmetin alueella

Kimmo Seppälä

Hurjasti kasvanutta basilikaa ihastelevat kaupunkikasvimaalla Jenna Tiikkainen, Voitto ja Suvi Silvala sekä Anu Vahtera.

Kotkan ensimmäinen kaupunkikasvimaa perustettiin keväällä entisen Valmetin alueelle Kotkansaaren länsiosaan, jossa kasvatuslaatikoista nousee muun muassa yrttejä.

Asemakaava-arkkitehti Marja Kukkonen kehuu erityisesti komeata basilikaa, joka koristaa kaupunkikasvimaata.

Kaupunkiviljely kuuluu Kukkosen mielestä tämän päivän urbaaniin kaupunkikulttuuriin.

Kaupunki tarjoaa veloituksetta innokkaille pienviljelijöille kasvatuslaatikot ja mullan. Viljelijät huolehtivat itse taimien ja veden hankinnasta sekä viljelmien hoidosta.

Kukkosen mukaan kaupunkikasvimaalla on hieman alle kymmenen kasvatuslaatikkoa. – Pienimuotoistahan tämä vielä on. Mutta toivotaan, että harrastajien määrä lisääntyy ja muitakin alueita saadaan viljelyyn. Nykyiselläkin alueella toimintaa on mahdollista laajentaa.

Timo Suurnäkki

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet