Sapokan vesipuisto, Katariinan meripuisto ja Karhulan jokipuisto saivat kansainväliset Green Flag-tunnustukset — Vihreät liput liehuvat puistoissa elokuun lopussa

Linda Varoma

Katariinan meripuisto on yksi Green flag -tunnustuksen saaneista puistoista.
Katariinan meripuisto on yksi Green flag -tunnustuksen saaneista puistoista.

Sapokan vesipuisto, Katariinan meripuisto ja Karhulan jokipuisto ovat saaneet kansainväliset Green Flag -tunnustukset ja liittyvät laatupuistojen verkostoon.

Alun perin brittiläinen Green Flag Award on kansainvälinen tunnustus hyville viheralueille. Tunnustuksen saaneen viheralueen tunnistaa lipputangossa liehuvasta vihreästä lipusta. Uudet Green Flag tunnustukset jaetaan kaupunginpuutarhurien kesäpäivillä elokuussa, joten vihreät liput heiluvat Kotkan puistoissa elokuun lopussa.

Green Flag -tunnustuksen saamiseksi kohteen on huomioitava muun muassa kestävän kehityksen mukainen toiminta. Viheralueen on oltava laadukas ja huomioitava käyttäjät, ympäristö ja toiminnot.

Suomessa on nyt viisi Green Flag -tunnustuksen saanutta viheraluetta, joista siis kolme sijaitsee Kotkassa. Suomessa Green Flag -hanketta hallinnoi Viherympäristöliitto ry.

Lisätietoja Green Flag tunnustuksesta ja maailman Green Flag puistot löytyvät osoitteesta www.greenflagaward.org.uk.