Vuokralla Vatikaanissa: Lukijoita innostanut sarja jatkuu  — Nyt toimitus etsii erityisesti Vatikaanin yritysten historiaan liittyviä valokuvia

Sarjassa on kuultu tähän mennessä seitsemästä kiinteistöissä toimineesta yrityksestä. Osa yrityksistä jatkaa toimintaansa uusin voimin muissa tiloissa Kotkassa. Osa on saanut jatkajan Vatikaaniin.

Tällaiselta Vatikaani näytti vuosikymmeniä sitten.
Tällaiselta Vatikaani näytti vuosikymmeniä sitten.

Kymen Sanomien Vuokralla Vatikaanissa -sarjassa on välitilinpäätöksen aika. Tarina Vatikaanissa toimineista yrityksistä on saanut lukijat liikkeelle, yhteydenottoja ja juttuvinkkejä on tullut runsaasti. Sarja jatkuu.

Juttuvinkkien lisäksi toimitus kerää sarjalla ajankuvaa kotkalaisuudesta niin Vatikaanin toiminnan alkuvuosikymmeniltä kuin myöhemmin.

Tähän voivat osallistua kaikki lukijat, ja erityisesti ne joiden albumista löytyy valokuvia, joissa näkyy pienikin kulma Vatikaanin yrityksistä. Piditkö esimerkiksi juhlat kiinteistön kahvilassa? Leikkautitko pitkät hiuksesi talon parturi-kampaamossa, ja miltä silloin näytit? Onko sinun varastossasi hattu, joka ostettiin Vatikaanin hattukaupasta?

Vuokralla Vatikaanissa -sarjassa on tähän mennessä kerrottu seuraavien yritysten tarinaa: Kahvila Bulevardi, ensimmäiset yrittäjät Aino ja Erkki Hiltunen, Parturi-kampaamo Kris, Ritva-Liisa Hakala, Visi-Radio, Keijo Greijus, Akvaarioliike Paratiisikala, Niina ja Ari Vantula sekä koiransa Pate, Kesport-urheiluliike Ritva ja Markku Kirjavainen, Kahvila Bulevardin toiset yrittäjät Onni ja Ritva-Liisa Kurki sekä alalla jatkava tyttärensä Hanna Kurki, Kymen Autokoulu, yrittäjien tytär Raili Sinnamo.

Voit seurata sarjaa netissä www.kymensanomat.fi tai paperilehdessä.

Juttusarjassa kerrotaan Kotkan seurakuntakeskuksessa eli Vatikaanissa vuosien varrella toimineista yrityksistä. Voit osallistua juttusarjan tekemiseen kertomalla oman muistosi Vatikaanista sähköpostitse osoitteeseen issu.huovinen@kymensanomat.fi

Vatikaani

Kotkansaarelle rakennettiin uusi seurakuntakeskus eli Vatikaani vuonna 1967.

Kokonaisuuden suunnitteli Arkkitehtitoimisto Tyyne & Reino Lammin-Soila.

Tällä hetkellä vuokralla on 21 yritystä.

Vuonna 2009 peruskorjattuun asunto-osaan kuuluu 35 asuntoa ja 66 autohallipaikkaa.

Kotka-Kymin seurakunnan nykytavoite on, että talon asuinosuus säilyy seurakunnan omistuksessa, mutta seurakuntakeskuksesta luovutaan.