THL: Kotkassa ja Haminassa on todettu yhteensä kuusi uutta koronatartuntaa, Kouvolassa neljä – Suomessa uusia tartuntoja on 363

Maanlaajuisesti eniten uusia tartuntoja raportoitiin Helsingissä, jossa niitä oli 116.

Raimo Eerola

Kotkassa ja Haminassa on todettu yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa.
Kotkassa ja Haminassa on todettu yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tänään todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 297 koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot puolestaan kertovat, että Kotkassa on eilisen jälkeen todettu kolme uutta koronatartuntaa, myös Haminassa niitä on todettu kolme ja Kouvolassa neljä. Virolahdella ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on THL:n tilastojen mukaan todettu tähän mennessä yhteensä 77 tartuntaa, Haminassa 36, Virolahdella viisi ja Kouvolassa 196.

Kymsoten alueella on sairaalahoidossa kaksi koronaviruspotilasta.

Eniten uusia tartuntoja Helsingissä

Suomessa on raportoitu 363 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu 4 307 tartuntaa, mikä on 1 340 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on Suomessa todettu 22 652.

Maanlaajuisesti eniten uusia tartuntoja raportoitiin Helsingissä, jossa niitä oli 116. Helsinkiä seuraavat uusien tartuntojen listauksessa pääkaupunkiseudun kaupungit Vantaa (50 uutta tartuntaa) ja Espoo (39).

Viruksen ilmaantuvuusluku on Uudellamaalla nyt 155,4, kun se koko maassa on 75,4.

Tehtyjen koronavirustestien määrä on kasvanut yli 29 600 testillä eilisestä, ja testejä on yhteensä tehty yli 1,8 miljoonaa.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat erota toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Luetuimmat