Kotkalaiset pääsevät haastattelemaan johtajaehdokkaita

Tavalliset kotkalaiset pääsevät syksyllä osallistumaan Kotkan kaupunginjohtajaehdokkaiden haastatteluihin.

Kaupunginhallitus julisti maanantaina kaupunginjohtajan viran haettavaksi ja hyväksyi valinnan alustavan aikataulun.

Uutena vaiheena valintaprosessissa on kuntalaishaastattelut. Ne ajoittuvat lokakuun puolivälin tienoille.

Kaikki ehdokkaat eivät kuntalaisten tentattaviksi joudu vaan kaupunginhallitus on siihen mennessä karsinut hakijoista päättäjien haastatteluihin ja soveltuvuustesteihin osallistuvat.

— Kansalaishaastattelut ovat vasta idea-asteella, joka täsmentyy kesän ja syksyn aikana. Kansalaishaastattelut toimivat lisäinformaationa lopullisen valinnan tekeville valtuutetuilla. kansliapäällikkö Marianna Ruonala kertoo.

Keskikesästä johtuen hakuaikaa Kotkan kaupunginjohtajan virkaan venyy pitkäksi. Se päättyy vasta elokuun lopussa. Kaupunginjohtajan valinnan prosessikaavio tähtää siihen, että valtuusto suorittaa vaalin 13. marrakuuta.

Kaupunginvaltuusto ei myöskään ole sidottu viran varsinaisiin hakijoihin vaan ehdokas voi antaa myös suostumuksensa. Kotka edellyttää ehdokkailta ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon.

Kotkan nykyinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf jää eläkkeelle 1.5.2018.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.