Vapaaehtoistyö voi auttaa työnhaussa

Vapaaehtoistyö on hyvä tapa kartuttaa työkokemusta, jota tarvitaan palkkatyötä haettaessa. Tarjolla on tehtäviä, jotka sopivat myös alaikäisille, Kaakonkulman vapaaehtoistoiminnan työryhmä Kava vinkkaa.

Kava on muutaman vuoden toiminut ryhmä, johon kuuluvat Haminan kaupunki, Haminan seurakunta, Kumppanuustalo Hilma, Palveluyhdistys Rateva, Merimieskirkko sekä Muistiluotsi. Kaikilla on tarve vapaaehtoistyöntekijöille.

— Haluamme haastaa mukaan erityisesti nuoret. Tätä kautta saa arvokasta työkokemusta, jota ainakin itse arvostaisin kovasti työnantajana, Ratevassa Ite ja Yhessä -toimintaa vetävä Satu Suni toteaa.

Kun vapaaehtoistyö tapahtuu organisaation kautta, saa siitä myös työtodistuksen.

— Se kertoo aloitteellisesta ja positiivisesta asenteesta.

Tarjolla on monenlaisia tehtäviä. Vanhustyöstä kiinnostuneet voivat tarjota esimerkiksi ulkoilutusapua. Lasten kanssa voi työskennellä vaikkapa kerho-ohjaajana tai leiriavustajana. Mukaan voi tulla myös yksittäisiin tapahtumiin. Osaan tehtävistä vaaditaan täysi-ikäisyyttä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.